Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lawaaimeting in Vijfhuizen en Badhoevedorp

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 5336 
|
 Haarlems Dagblad 
Lawaaimeting in Vijfhuizen en Badhoevedorp

SCHIPHOL -  De luchthaven Schiphol gaat metingen doen van laagfrequent lawaai door vliegtuigen in Vijfhuizen en Badhoevedorp. Operationeel directeur Ad Rutten wil in kaart laten brengen hoe groot de problemen met grondlawaai door startende toestellen zijn in deze Haarlemmermeerse kernen. Delen van Hoofddorp hebben last van een dreunend geluid door startende toestellen op de Polderbaan. Schiphol heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een geluidwerende voorziening die het lawaai in Hoofddorp moet halveren. Maar ook in Vijfhuizen en Badhoevedorp wordt geklaagd.

Vijfhuizen vreest dat een geluidswal langs de Polderbaan niet helpt tegen de overlast in dit dorp. Volgens Rutten moet de situatie in Vijfhuizen beter worden onderzocht. Het lijkt er volgens hem op dat een deel van het dorp vooral last heeft van vliegtuigen die na de landing afremmen op de motoren, terwijl een ander deel - evenals Hoofddorp - voornamelijk hinder zou ondervinden van het gedreun van startende vliegtuigen. Ook in Badhoevedorp wordt geklaagd over grondlawaai, afkomstig van de Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan. Rutten wil nog niets zeggen over eventuele maatregelen. Hij wil er eerst voor zorgen dat er een geluidwerende voorziening langs de Polderbaan komt om Hoofddorp te ontzien


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frits uit Leiden

Wat bedoelt Schiphol met een prijsvraag? Mogen niet alleen de vrindjes van Cerfontaine meedoen? En wat betekent het halveren van welk geluid? Waar meet men dat, binnenshuis, buitenshuis of een combinatie van of het minimum van beide of het maximum van beide, of berekent men het weer? En dan als men gaat berekenen hoe doet men dat?
Wie is de jury van deze prijsvraag? De vrindjes weer van Schiphol of de Nederlandse consulenten maffia: Dr. mr. Tan, prof dr 't Velt, of andere PvdA hotemetoten?
Dat er geld aan verdiend gaat worden is duidelijk. Jaamer voor Rob van Gijzel, hij begon net lekker te draaien. Of de omwonenden er baat bij hebben, ik betwijfel het.
Waar wordt opgewacht?
In Parijs is eind juni een conferentie met het onderwerp akoestiek. 3500 bijdragen zijn ingepland. Misschien loopt daar een knappe kop rond. In Nederland zijn ze niet te vinden of toch wel?
Wie zou nou toch voorzitter van de technische commissie van die conferentie zijn? Misschien kent hij iemand die wel de expertise heeft om een gewogen oordeel te geven over zo'n geluidswal (Het ministerie van Rijkswaterstaat denkt nog steeds dat geluidsgolven met watergolven te vergelijken zijn.) Ik denk niet dat de voorzitter van de tweede Commissie Deskundigen Vliegtuiggeluid, drs. Eversdijk, die stoel bekleedt, haha.

Geplaatst door OB uit Castricum

Hij heeft, naar ik denk gehoord te hebben, gezegd, dat men eerst moet begrijpen wat er precies aan de hand is, niet dat Hoofddorp eerst geholpen moet worden.

Het lijkt me belangrijk om deze zaken correct te verslaan. Maar er is een transcript.

Geplaatst door OB uit Castricum

Frits,

Dit helpt echt niet. Ongerichte losse flodders zijn eerder slecht voor het tegengaan van overlast dan dat je er iets aan hebt. Wanneer je bezwaren hebt, formuleer ze zo scherp als je kan, en probeer vooral drogredeneringen te ontmaskeren. Zowel in het kamp van de 'tegenstanders' als in het eigen kamp.

Ik denk dat alle zaken die je noemt aan de orde geweest zijn en dat de antwoorden zo te krijgen zijn, zowel bij gemeente als bewonersvereniging.

Geplaatst door Frits uit Leiden

Olav, het is een drama, hoe mensen bedot worden. Ik geef in dit drama aan welke actoren aanwezig zijn en welke rol ze spelen.
Het geloof in de ongebreidelde groei lijkt onstuitbaar. Je kunt de regels volgen die de tegenpartij heeft opgesteld. Je kunt ook de gezondheid van de mens als maatstaf nemen. Nou dat laatste hebben ze altijd aardig weten te omzeilen. De zaak Chipshol laat zien hoe meedogenloos ze zijn. Ze vervangen zelfs rechters.
Laat ik het je nog anders zeggen. De Hoge Raad had nog geen uitspraak gedaan, maar de PvdA wist al wat de uitspraak zou zijn.
Wie daarbij betrokken is en in welke zaak? Tja, dat laat ik even in het midden, maar dat er iemand van de partijen bij Schiphol betrokken is, dat wil ik je wel verklappen.