Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lawaai doodt tienduizenden personen wereldwijd

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 808 
|
 www.telegraaf.nl 
Lawaai doodt tienduizenden personen wereldwijd

LONDEN - Lawaai doodt jaarlijks tienduizenden personen wereldwijd. Langdurige blootstelling aan verkeersherrie bijvoorbeeld is alleen al in Europa verantwoordelijk voor tot 3 procent van alle dodelijke hartaanvallen.

Dat blijkt uit voorlopige uitkomsten van onderzoek door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), meldde het Britse vakblad New Scientist woensdag. De WHO sluit niet uit dat jaarlijks ongeveer 200.000 sterfgevallen te wijten zijn aan overmatige geluidsbelasting.

Een aanhoudend achtergrondgeluid kan ook tot andere gezondheidsproblemen leiden. De New Scientist wijst onder meer op slaapstoornissen en gehoorschade. Door dergelijk lawaai gaan jaarlijks in Europa ruim een half miljoen gezonde levensjaren verloren.

Bij kinderen kunnen leerproblemen optreden, bijvoorbeeld als zij in de buurt van een luchthaven wonen en blootstaan aan vliegtuiglawaai.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Ik wil het graag geloven.
Hoe vaak ben ik niet in mijn eerste slaap met pijnlijke hartkloppingen wakker geschrokken om daarna alles uit de kast te rukken ( homeopathische druppeltjes, ontspanningsoefeningen en verwensingen) om dat hart tot bedaren te brengen en om weer in slaap te komen? En dan gebeurde het even later weer.
Het is een grove schending van de mensenrechten en eigenlijk dus moord als ik over dit artikel nadenk. Vreselijk! Wanneer komt de overheid tot het goede inzicht dat dit niet langer zo kan?

Geplaatst door leo uit De Kwakel

** Het schijnt dat er speciale rubberen hamers te koop zijn om je in slaap te helpen.
Je moet dan twee tot vier keer tikken om een nachtje te kunnen slapen.

De hamers zijn te koop ( 54 euri ) op schiphol Plaza........

Geplaatst door Ton uit NULL

Inderdaad Els.
Het is een grove schending van de mensenrechten. Goedgepraat met "U eet ervan, U kan daarom de hele wereld rond, U hebt een mooi huis, U hebt alle audiovisuele apparatuur, U h...., enz."
En niet alleen een grove schending t.g.v. geluid, maar ook van stof, stank, verkeersherrie.
Het is een taak van de omwonenden van Schiphol, maar ook van gezondheidsdiensten, buro's voor maatschappelijk werk, milieudiensten, gemeenten, enz. om hard aan de bellen te rukken om de politici van Noordholland en van de Staat der Nederlanden wakker te beieren én wakker te houden.
Genoeg is in dit geval véél te véél!!