Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Lasten drukken Delta Air Lines in het rood

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 735 
|
 tiscali.finance 
Lasten drukken Delta Air Lines in het rood

UTRECHT/NEW YORK - 16-07-2008 - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 1 miljard dollar (629 miljoen euro) in de boeken gezet. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. Het verlies werd veroorzaakt door eenmalige herstructureringslasten.

Evenals andere luchtvaartmaatschappijen kampt Delta, een partner van Air France, met de hoog oplopende brandstofprijs. Het bedrijf schrapte de afgelopen tijd een fors aantal vluchten om de kosten binnen de perken te houden. Zonder de lasten die Delta daarvoor nam, boekte het 137 miljoen dollar winst.

Delta raakte ook al in moeilijkheden na de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Het bedrijf kwam onder faillissementsbescherming en kwam daar in april vorig jaar na een grondige reorganisatie uit. Eerder dit jaar bereikte het luchtvaartbedrijf een akkoord met KLM-partner Northwest Airlines over een fusie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Vliegen kost dus meer dan het opbrengt, anders zou je als ‘bedrijfsleider’ natuurlijk geen vluchten schrappen.

Hoe lang zal het duren voordat er ook maar iemand binnen V&W gaat begrijpen dat men aan het dood paard staat te trekken?

Consolideren en kwaliteit verhogen en zoeken naar een niche in plaats van als een Don Quichote streven naar groei.

Sukkels.