Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Landuyt wil instituut voor beheer nachtlawaai oprichten

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 911 
|
 Het belang van Limburg 
Landuyt wil instituut voor beheer nachtlawaai oprichten

Tijdens de discussies tussen de federale regering en het Vlaamse en Brusselse gewest om een oplossing te vinden voor het nachtlawaai rond Zaventem, heeft minister van Mobiliteit Renaat Landuyt een ontwerp voor akkoord op tafel gelegd over de oprichting van een Instituut voor het beheer van nachtlawaai. De instelling met rechtspersoonlijkheid zou gevestigd worden op de luchthaven, bericht La Libre Belgique vrijdag.

De tekst waarvan de krant weet heeft, verwijst naar de omzetting in Belgisch recht van een Europese richtlijn. Er zijn ook andere beschikkingen, onder meer de oprichting tussen de betrokken partijen (gewesten) van dit organisme dat minstens vier personen zal omvatten; een directeur benoemd voor 6 jaar en experten (inzake geluid, gezondheid, luchtvaart en ruimtelijke ordening).
“Dit Institituut stelt tegen 15 mei 2007 een actieplan op voor de luchthaven van Zaventem, gericht op het beheersen van geluidsproblemen en de effecten van geluid, inbegrepen indien nodig, de vermindering van geluid in de buurt van de luchthaven”, aldus een artikel van de tekst.


Reacties op dit bericht