Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Landing op schiphol na bommelding

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 785 
|
 Teletekst 
Landing op schiphol na bommelding

SCHIPHOL Een Airbus van British Airways heeft vanmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol. Dit gebeurde naar aanleiding van een telefonische melding dat er een bom aan boord zou zijn.   
                         
De piloot van het vliegtuig, dat met 118 passagiers op weg was van Berlijn naar Londen,vroeg Schiphol toestemming voor de ongeplande landing. Twee straaljagers van vliegbasis Leeuwarden begeleiddende Britse Airbus naar Schiphol.     
                         
De bommelding zou zijn binnengekomen op de redactie van een Duitse tv-zender. De marechaussee doorzoekt het toestel en de bagage met honden op explosieven. Ook de passagiers worden gecontroleerd.

Teletekst 105


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit NULL

Wij ontvingen de volgende brief

Beste allemaal,
Vanmiddag om 13.52 uur vloog een vliegtuig van British Airways over Krommenie en Assendelft naar de Zwanenburgbaan. Het toestel werd begeleid door twee F 16's. Uit het nieuws blijkt dat er sprake was van terroristische dreiging.
De vraag die mij nu van uit Krommenie bereikt is: waarom wordt bij zo'n dreiging over Zaanstad gevlogen en waarom wordt bij dit soort incidenten niet de Polderbaan gebruikt. Zijn er wel procedures afgesproken hierover.
Het komt ons voor dat er onnodige risico's zijn genomen.
Reden om deze mail te zenden aan de wethouder voor Milieu van Zaanstad de heer Robert Linnekamp, aan de bewonersvertegenwoordiger van CROS voor Zaanstreek, de heer Rob vd Pol en aan het klachtenbureau van CROS, mevrouw Yvonne Marcus.
Groet,
Bauke Poelstra
voorzitter Platform Vliegtuigoverlast Zaanstad