Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Landbouwers verontrust over aanpak grondgeluid’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1071 
|
 Hoofddorpse Courant 
‘Landbouwers verontrust over aanpak grondgeluid’

HOOFDDORP - Landbouwers in het gebied ten noordwesten van Hoofddorp zijn verontrust over de jongste plannen van Schiphol om het grondlawaai van de Polderbaan aan te pakken. Dat zei CDA-fractievoorzitter Arie Noomen vorige week tijdens het vragenuur in de gemeenteraad.
Schiphol lanceerde voor de zomer een alternatief plan tegen het grondgeluid nadat de beoogde bouw van de zogeheten ecobarrier was geschrapt. Het nieuwe plan gaat uit van het aanbrengen van ribbels in het landschap, waardoor het geluid van startende vliegtuigen met 10 decibel zou moeten worden teruggedrongen. Schiphol gaat eerst de eigen gronden bewerken, maar later komen ook particuliere gronden aan de beurt.
Wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening zei dat er een extra brief wordt gestuurd aan de inwoners van het gebied en dat de agrariërs worden betrokken bij de verdere plannen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door gerard uit NULL

Een groeiend rijtje:
piramides ... opblaasbare geluidswal ... landschapsribbels .... ???? .... ????..... (!)

Geplaatst door ton2 uit castricum

project aanpak grondgeluid af te ronden in het jaar 2037, na realisatie van versie 28b .............................

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Wat zou promotor O.B. hier van vinden?

Geplaatst door joop uit NULL

Lekker pappen en nathouden dat kunnen ze goed bij Schiphol, wat hier werkelijk achter steekt zal ooit boven water komen want al is de leugen nog zo snel.....

Geplaatst door O.B. uit Haarlem

"Wat zou promotor O.B. hiervan vinden?"

wel, hier is ie:
bekend geluid: "de agrariers worden er bij betrokken".

Het bekende recept:
bloeden zul je, maar je mag kiezen, langs links of langs rechts.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Nog 1 keer... U beleerde destijds de Platforms om te onderhandelen. Dat had men nooit moeten doen... (Het ging inderdaad verkeerd door manipulaties en geheime agendas. ) Goed dat u nu toegeeft,dat uw project Grondgeluid daar nu ook mee van doen heeft ! De sector heeft alweer tijdwinst en put zo Bewoners uit !

Geplaatst door SRB uit NULL

Btw, OB heeft NOOIT een rol gehad in het Grondgeluid overleg, of hij heeft meerdere gedaanten.. Dit was een driehoeksoverleg tussen Hmeer, BVHN en Schiphol; de rest stond erbij en keer ernaar, cf beste stuurlui staan aan wal gedachte; wel werd hier de basis voor methode Alders gelegd, geinspireerd door succesvol verlopen traject in Wenen

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@SRB: Alweer SLECHT geinformeerd,zoals veel vaker! O.B. was adviseur van BVHH (Bewonersvereniging Hoofddorp Noord )
Slaap zacht ! Hoezo HIER succesvol verlopen?
Is het nu weer goed wat Alders deed ? Elders kreeg hij van u flink van jetje

Geplaatst door SRB uit NULL

@Griese; zo ken ik er nog wel een paar,wij zijn alle 16 mio adviseurs van de minister..nogmaals, OB was NOOIT aanwezig bij die overleggen, dus niet verantwoordelijk. Ik kan dat zeer goed weten, u alleen uit 2e of 3e hand, zoals wel vaker. Dan de waarheid verdraaien komt ook vaker voor in uw betogen, helaas. Ik wens u veel stilte in huize avondrood

Geplaatst door SRB uit NULL

@griese: lees voordat u oordeeld! Ik schreef "succesvol verlopem traject in Wenen"! Ik ben duidelijk geweest over mijn persoonlijke mening inzake Alders, het had zoveel beter gevoerd kunnen worden. Maar mn door het verraad van von der Meer cs, en politieke onbetrouwbaarheid, is dit het niet zo fraaie resultaat. Hopelijk leert iedereen hiervan!