Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Laat hier een Dubai verrijzen . . .

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 732 
|
 NRC 
Laat hier een Dubai verrijzen . . . Download het gehele artikel 'Laat hier een Dubai verrijzen . . .'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Een prachtige analyse van iemand die begrijpt hoe globalisering werkt. Economisch gezien heeft Schiphol maar 1 toekomst en dat is verliezen van Dubai. Helaas. Gebrek aan inzicht bij de politici zoals de net vertrekkende Schultz van Haegen die het plan voor een luchthaven in zee onderin een la legt in 2003 doen Schiphol de das om. Schiphol kan maatschappelijk gezien niet groeien in de huidige omgeving, de schade is eenvoudig te groot.
Dubai heeft de ruimte, West Europa ook maar West Europa doet er niets mee, behalve dan wellicht Heathrow dat op weg schijnt te zijn naar de Thamesmonding.
De zogenaamde economische lobby zou zich eens moeten richten op een planning van een jaar of 50 en niet kortzichtig geneuzel met isolatieperikelen en anderszins.

De schade die het huidige beleid aan het milieu veroorzaakt valt te vergelijken met de maatschappelijke ramp die het huidige beleid veroorzaakt. Grappig wel dat dhr Ackermans progressieve partijen verwijt dergelijke plannen te blokkeren, het tegendeel is waar. Het is het conservatisme dat ons nekt. Hij zal een roepende in de woestijn blijken te zijn, we hobbelen allemaal gewoon voort ook al zijn er ondernemingen die best willen maar die geblokkeerd worden door een blonde staatssecretaris. Sinds 1971.

Zoals Olav al eerder schreef: wie is eigenaar van dit probleem en wat is de oplossing? Rijksoverheid en zee.