Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Laag vliegverkeer door wind

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1146 
|
 almerevandaag.nl 
Laag vliegverkeer door wind

ALMERE/ODEKE DE JONG - Het slechte weer en dan vooral de wind uit het noordwesten zorgen de afgelopen weken voor veel vliegverkeer boven Almere.

De landende vliegtuigen maken noodgedwongen veel gebruik van de Buitenveldertbaan en de aanvliegroute voor deze baan gaat precies over de stad. ,,Voor deze baan is ook nog eens een lage aanvliegroute nodig, geen wonder dat je de vliegtuigen ook nog eens goed hoort”, verklaart Ruud Wever, manager bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).

BAS is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer op Schiphol. BAS is een gezamenlijk initiatief van Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol. Bij BAS kwamen de afgelopen maand bijna 2300 Almeerse klachten binnen. Daarmee is Almere samen met de gemeente Castricum (2174) koploper op het gebied van het aantal klachten dat bij het aanspreekpunt binnenkomt. ,,Waarom juist uit deze twee gemeenten veel klachten komen, kan ik moeilijk verklaren”, zegt Wever. ,,Het kan zijn dat er net twee of drie bewoners zijn die zich enorm storen aan het vliegverkeer boven hun huis en dat graag kenbaar willen maken en zo een signaal willen afgeven.”

In Almere komen de meeste klachten uit het postcodegebied 1325 (1464 meldingen), 1313 (451 meldingen) en 1333 (277 meldingen). Twee jaar geleden was er nog een Almeerder die in één kwartaal bijna tienduizend meldingen doorgaf. ,,We vermoedden toen dat dit om een geautomatiseerde melder ging. We hebben het systeem daarop aangepast. Wie nu meer dan tien klachten per dag wil doorgeven, moet handmatig een code invoeren.”

De klachten worden zeer serieus genomen door BAS en worden meegenomen tijdens gesprekken met de directie van Schiphol.

Almeerders die last hebben van de laagvliegende vliegtuigen moeten dus nog even geduld hebben, voorlopig blijft de wind uit een ’ongunstige’ richting komen


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Wat een poppenkast wordt hier gespeeld!

Klachten worden serieus genomen?
Het systeem van klachten invoeren is zeer ''klant'' onvriendelijk!
Ongunstige windrichting? De toestellen vliegen praktisch altijd laag!
BAS + Schiphol = 1

Niet BAS, maar BAH !