Platform Vlieghinder Kennemerland
 

LVNL wijzigt baanpreferentie op luchthaven Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1003 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
LVNL wijzigt baanpreferentie op luchthaven Schiphol

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft met ingang van vrijdag (28 maart) de preferentie voor het baangebruik op Schiphol gewijzigd. Dit betekent dat bij voorkeur gestart en geland wordt in noordelijke richting en vanuit het zuiden wordt geland. Dit geldt zowel voor het baangebruik overdag als in de nacht, zo meldt LVNL.

Sinds 14 december gold als eerste voorkeur starten en landen in zuidelijke richting. Met ingang van vrijdag worden de Polderbaan en de Zwanenburgbaan bij voorkeur ingezet voor startend verkeer in noordelijke richting. Voor landend verkeer vanuit het zuiden worden de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan ingezet.

Met de wijziging in de preferentievolgorde van de banen op Schiphol moet de verdeling van de geluidbelasting rond de luchthaven in balans blijven.

Op Schiphol is 13 maart gestart met een proef met nieuwe vaste vertrekroutes voor vliegtuigen die van de Zwanenburgbaan in noordelijke richting starten. Om deze routes te testen wordt voorlopig tussen ongeveer 10.40 en 20.00 uur de Zwanenburgbaan in plaats van de Polderbaan ingezet.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Snot, de slaappillen zijn op. Wat fijn dat het ook zo op tijd wordt gecommuniceerd. Want BAS wordt door de professionals gerund en die kunnen het veel beter dan Cros.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Met de wijziging in de preferentievolgorde van de banen op Schiphol moet de verdeling van de geluidbelasting rond de luchthaven in balans blijven. "

Welke balans ?

De balans is reeds vele jaren enkel en alleen in het voordeel van de Schiphol-group doorgeslagen. Zeer zeker niet in het voordeel van de omwonenden.
Voor ons is deze vorm van balans, onbalans !