Platform Vlieghinder Kennemerland
 

LVNL-topman Eric Kroese wordt topadviseur Nederlandse overheid

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1625 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
LVNL-topman Eric Kroese wordt topadviseur Nederlandse overheid

SCHIPHOL - Eric Kroese vertrekt na tien jaar als bestuursvoorzitter van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Hij gaat de Nederlandse regering adviseren op het gebied van het ontwikkelen van zijn Europese luchtvaartbeleid. In deze functie vertegenwoordigt hij Nederland in verschillende internationale organisaties en instituten op het gebied van luchtverkeersleidingsmanagement. Dat heeft LVNL maandag (18 augustus) bekendgemaakt.

De afgelopen jaren heeft Kroese (55) zich ingezet voor onder meer de realisatie van de ‘Single European Sky’. Meest recentelijk werd in juli dit jaar een haalbaarheidsstudie afgerond voor de realisatie voor één gezamenlijk luchtruim boven zes West-Europese landen.

De verwachting is dat Kroese in de toekomst steeds meer betrokken zal zijn bij dit soort internationale activiteiten ten behoeve van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hij is voor een periode van vijf jaar aangesteld als topadviseur voor Europese luchtvaartontwikkelingen.

Omdat deze activiteiten niet langer zijn te combineren met het bestuursvoorzitterschap van LVNL, zal Kroese na bijna tien jaar deze functie opgeven. Hij blijft wel verbonden aan LVNL. Totdat een opvolger is benoemd is, fungeert bestuurslid J.W. Klein Ikkink als interim-bestuursvoorzitter, zo meldt LVNL.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Donkere wolken pakken zich samen boven de hoofden van de omwonenden van de luchthaven Schiphol-Nederland bv..
Wat staat ons nog te wachten met zo'n iemand als Kroesse ? Wij worden dagelijks geconfronteerd met ondermeer zijn beleid !
Breekt de lucht-hel nu echt open ?