Platform Vlieghinder Kennemerland
 

LVNL presenteert uitkomsten onderzoek naar vermindering geluidhinder

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 971 
|
 Gemeente Uithoorn 
LVNL presenteert uitkomsten onderzoek naar vermindering geluidhinder

Op dinsdagavond 10 februari presenteert de gemeente Uithoorn samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) in de Thamerkerk concrete stappen om in Uithoorn en De Kwakel de geluidhinder door vliegtuigen te beperken.
Dit is de vierde bijeenkomst voor de inwoners van Uithoorn van het zogenoemde microklimaatprogramma. De avond begint om 19.30 uur met een presentatie door de heer Henk Waltman van LVNL. Namens de gemeente zal wethouder Jeroen Verheijen het woord voeren. Na de pauze is er van 21.15 tot 22.00 uur tijd voor vragen en discussie. De bijeenkomst is openbaar.

Voorgeschiedenis
Het microklimaatprogramma voor Uithoorn begon in mei 2007. Na de eerste bijeenkomst analyseerde LVNL vijf oorzaken van geluidhinder die het overgrote deel van deze overlast opleveren. Tijdens de tweede bijeenkomst gaven bewoners aan welke bronnen zij door LVNL onderzocht wilden hebben om te zien of daar verbeteringen mogelijk waren. De uitkomst van dit onderzoek werd tijdens de derde bijeenkomst op 11 juni 2008 aan de inwoners gepresenteerd.

Uitkomsten
In de nu afgeronde fase heeft LVNL onderzocht welke stappen concreet kunnen worden gezet om hinder in Uithoorn te beperken. Bij dit onderzoek is ook de KLM betrokken, als partner in het KDC, (het Kennis- en Ontwikkelcentrum van LVNL, de KLM en Amsterdam Airport Schiphol).

Samenwerking
Met het microklimaatprogramma onderzoekt LVNL samen met de gemeente Uithoorn en haar inwoners of, en zo ja hoe de overlast van vliegverkeer in Uithoorn en De Kwakel kan worden verminderd. Daarbij is voorwaarde dat verbeteringen passen in de bestaande wet- en regelgeving voor het gebruik van de luchthaven Schiphol en het luchtruim daaromheen. Ook mogen lokale verbeteringen niet leiden tot overlast in andere woonkernen.
Quote wethouder Jeroen Verheijen
‘Ik hoop dat er veel mensen komen, want ik denk dat er maatregelen worden gepresenteerd waarmee de situatie écht verbeterd kan worden!’

Programma
19.00 – 19.30 uur             Inloop met koffie/thee
19.30 – 19.40 uur             Opening programma door avondvoorzitter                      
19.40 – 19.45 uur             Officieel welkom door wethouder Verheijen
19.45 – 20.45 uur             Presentatie Henk Waltman van LVNL, met inbreng van wethouder Jeroen Verheijen en de heer Th. van de Ven, KLM
20.45 – 21.15 uur             Pauze met koffie/thee
21.15 – 21.55 uur             Vragen en discussie
21.55 – 22.00 uur             Slotwoord wethouder Jeroen Verheijen


Locatie en tijd
Dinsdag 10 februari 2009
19:30 – 22:00 uur (inloop 19:00 uur)
Thamerkerk, Amsteldijk-Noord 1, Uithoorn


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Werken ze bij de LVNL met oordoppen in?

Want klachten van de omwonenden worden niet gehoord.......