Platform Vlieghinder Kennemerland
 

LVNL meldt voortaan alle incidenten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1177 
|
 luchtvaart nieuws.nl 
LVNL meldt voortaan alle incidenten

SCHIPHOL-OOST - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) meldt vanaf vandaag alle feiten en cijfers over incidenten die raken aan haar taak. Dat zegt algemeen directeur Paul Riemens van LVNL in NRC Handelsblad. De luchtverkeersleiders streven volgens Riemens naar maximale transparantie in de overtuiging dat zij hun werk goed doen, en van de incidenten en fouten kunnen leren.

Door meteen uitleg te geven moeten misverstanden over veronderstelde levensgevaarlijke situaties worden voorkomen. “We moeten vertellen hoe het in elkaar steekt. Dat getuigt van ruggengraat. Overtuiging. Durf. Visie”, aldus Riemens.

Het aantal ‘aanmerkelijke voorvallen’ met een risico op botsing is in Nederland gedaald van ongeveer 0,9 per 10.000 vluchten in 2011 naar ongeveer 0,4 per 10.000 vluchten in 2013. Het gaat vooral om ‘runway incursions’: incidenten waarbij vliegtuigen, voertuigen of personen zich onbedoeld in de zone van een start- en landingsbaan bevinden.

In 2012 en in 2013 waren er op Schiphol in totaal 65 van runway incursions. Dat is op een totaal van 850.000 vliegbewegingen 0,0076 procent. Andere incidenten die relatief veel voorkomen zijn schendingen van het luchtruim, meestal in de zomer door sportvliegtuigen.

Van onze redactie


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dhr Riemens vertrouw ik niet meer !

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Gelijk heeft u, heer Griese! Dhr. Riemens is niet te vertrouwen. Deze bewering is gebaseerd op het feit dat dit heerschap reeds vele tegenstrijdigheden / ontkenningen heeft verkondigd bij eerdere voorvallen van redelijk serieuze aard. Hij praat zoals het uitkomt, daar hebben we er in dit landje al meer dan genoeg van!

Bovendien word mijn luchtruim bijna continue geschonden!

Geplaatst door nooitgedagt uit castricum

gelijk heeft u Mijnheer Griese en Mijnheer V.O.S.,
De Heer Riemens is volstrekt niet te vertrouwen. LVNL heeft een Kafkiaanse Organisatie. Eigenlijk is Kafka een veel te mooi woord voor deze Benedenaardse Organisatie.