Platform Vlieghinder Kennemerland
 

LEZERSMAIL: Milieu- en geluidsoverlast

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 945 
|
 telegraaf.nl 
LEZERSMAIL: Milieu- en geluidsoverlast

AMSTERDAM -  Al dagen wordt er aandacht besteed aan de A2, A12, A18, waar maar 100 km per uur gereden mag worden, dit in verband met geluidsoverlast en het milieu. Had lekker de oude wegen laten liggen, toen werd er nergens over gesproken en konden we gewoon 120 km rijden. Erg om steeds weer iets te bedenken om bekeuringen uit te delen.

Maar als ze daar dan zo op gebrand zijn weet ik er nog wel een… Wat dachten we van Schiphol. Het is erg gezellig om iets na 5 uur ’s morgens de vliegtuigen over je dag te krijgen. Laten we maar ophouden over de vervuiling die dat met zich meebrengt. Je huis krijgt er een leuk kleurtje van. Nee, dit is lekkere gezonde lucht! Hoezo milieu- en geluidsoverlast?

’s Avonds mag je niet slapen want dan hebben we avondvluchten, in het weekend kun je niet buiten zitten want dan gonst het van lawaai en wanneer het weer maandag is mag je extra vroeg je bed uit want dan hebben we vroege vluchten. De banen van Schiphol worden gewoon opnieuw aangelegd en dan maar zeggen ‘moet je niet in de buurt van Schiphol gaan wonen’. Wie zat er eerder op deze plek?

Wordt het niet eens tijd dat Schiphol een andere stek gaat zoeken. Laat vliegtuigen ergens ver op zee vertrekken dan vliegen ze hoog boven de huizen zodat mensen ook nog een leven hebben en fit genoeg zijn om te werken.
Waar de omstreden milieustrijders moeten strijden, zijn ze niet. Goede tip: Schiphol is vast wel iets.
Ingrid Hessling


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Inderdaad, de sector wordt in 9 van de 10 keer buiten schot gehouden als het milieu aan bod komt. De lucht boven Nederland (de Ijmond zeker) wordt steeds vuiler. Het vliegverkeer neemt ook steeds maar toe, maar een verband wordt bewust niet gelegd door de instanties. Schiphol is immers heilig!