Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kritiek op hindermeting bij vliegbases groeit

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 675 
|
 Telegraaf 
Kritiek op hindermeting bij vliegbases groeit

VELDHOVEN - De druk op minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie om de oude, ondoorgrondelijke berekening van geluidhinder rondom vliegbases te veranderen, neemt toe. Alle partijen rond vliegbasis Eindhoven vragen de minister in een brief of de huidige systematiek nog houdbaar is. Ook ex-milieuminister Hans Alders, die het kabinet adviseert over de groei van de regionale luchthaven, heeft zijn zorgen bij de minister geuit.

Aanleiding voor de kritiek van Alders en vanuit Eindhoven zijn de uitkomsten van een grote GGD-enquête waaruit blijkt dat veel meer mensen in de buurt van de vliegbasis ernstige last ervaren dan werd aangenomen. Omliggende gemeenten, omwonenden, de vliegbasis en Eindhoven Airport werden het donderdagavond eens dat het verschil tussen berekende en gemeten hinder in ieder geval ‘opmerkelijk’ is.

Eerder uitten omwonenden van vliegbases Volkel, Leeuwarden en Gilze-Rijen hun onvrede over de rekenmethode.De minister zegt dat er wordt gewerkt aan een nieuwe (Europese) rekenmethode maar het is nog niet bekend wanneer die gebruikt kan gaan worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

" Ook ex-milieuminister Hans Alders, die het kabinet adviseert over de groei van de regionale luchthaven, heeft zijn zorgen bij de minister geuit. "

Als er iemand een dubbele pet op heeft is het wel de heer Hans Alders.
In 'dienst' van de sector, zogenaamd als adviseur / onderhandelaar, zorgt zijn werk ervoor dat de sector nog meer vrijheden krijgt dan zij nu al heeft.
Zijn rol is mijn in ziens dubieus.
Schiphol profiteert ook van zijn inbreng, ten koste van de omwonenden.
Dit heerschap, als ex-milieuminister heeft een heel andere pet opgezet. Wat geld al niet kan doen.