Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kritiek Tweede Kamer op plan vliegherrie

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 623 
|
 Haarlems Dagblad 
Kritiek Tweede Kamer op plan vliegherrie

DEN HAAG -  De Tweede Kamer heeft grote moeite met het kabinetsplan om de maxima van een aantal geluidshandhavingspunten rond Schiphol te versoepelen. Het kabinet wil plaatselijk per jaar een decibel extra geluid toestaan omdat de luchthaven anders op korte termijn niet meer kan groeien.

De totale geluidshinder zou volgens het plan niet toenemen omdat op andere punten dan een decibel minder lawaai mag worden gemaakt.
De Tweede Kamer ziet vooral bezwaren tegen dit ‘salderen’, zo bleek gisteren tijdens een eerste overleg over de Schipholplannen. De oppositiepartijen GroenLinks en PvdA hamerden erop dat plaatselijk veel extra hinder zal ontstaan omdat 25 procent extra vliegverkeer mogelijk wordt. VVD-staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer) erkende dit, maar de hinder zal volgens haar hooguit met vijftien procent toenemen.

Ook onder andere partijen leven bedenkingen en twijfels. Zelfs de VVD -de enige partij die zich enthousiast toonde over het kabinetsplan- wilde nog geen ja zeggen tegen het salderingsplan.

Schultz liet doorschemeren dat het plan niet heilig is. Zij verklaarde dat zij zich kan voorstellen dat het ‘salderen’ niet doorgaat als het Milieu Effect Rapport ongunstig uitvalt. ,,Zelfs de Kamer kan zeggen dat er een andere methode moet komen.’‘


Reacties op dit bericht