Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kritiek Milieudefensie op milieuheffing vliegtickets

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 936 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Kritiek Milieudefensie op milieuheffing vliegtickets

AMSTERDAM - Milieudefensie heeft kritiek op de door de Nederlandse voorgenomen invoering van een milieuheffing op vliegtickets. Dat meldt de belangenorganisatie op basis van het woensdag (28 februari) verschenen rapport van het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP). Milieudefensie vindt dat de heffing op vliegtickets afhankelijk moet worden gemaakt van de daadwerkelijke vervuiling door de gebruikte toestellen.

“Hierdoor wordt een prikkel ingebouwd om zuinigere vliegtuigen te gebruiken”, zo stelt de organisatie. Milieudefensie wil tevens dat de heffing van toepassing wordt op overstappassagiers en vrachtvervoer.

Ook is de organisatie het niet neens met de hoogte, die rond 25 euro zal liggen. “Een bedrag van 25 euro is voor veel vliegtuigpassagiers verwaarloosbaar”, aldus Milieudefensie.

Volgens het woensdag gepubliceerde MNP-rapport levert de extra belasting op vliegtickets amper milieuwinst op. Nederlanders pakken wellicht minder vaak het vliegtuig, maar het aantal passagiers dat op Schiphol overstapt zal blijven groeien. Ook het vrachtvervoer neemt toe. “Het effect op de CO2-uitstoot van de luchtvaart is hierdoor marginaal”, aldus het MNP.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Dr. Krokowski uit Berghof

Silense of the lambs, sounds of silence....

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Wat nu een reactie van een Kroko...dil?
Een paarse?
Milieudefensie heeft natuurlijk gelijk. Heffingen, o.k. maar dan aanwenden waarvoor het bedoeld is. Cerfontaine moet dit toch omarmen, gezien zijn gezamenlijke oproep om meer aan Milieubeleid te gaan doen?