Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kritiek Cerfontaine op vestigingsverbod LogicaCMG

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 960 
|
 Haarlems Dagblad 
Kritiek Cerfontaine op vestigingsverbod LogicaCMG

SCHIPHOL -  De overheid heeft onvoldoende oog voor het grote belang van kenniswerkers voor Schiphol. Het is fout om kennisintensieve bedrijven als LogicaCMG te weren van Schiphol omdat die niet ‘luchthavengebonden’ zouden zijn. Die kritiek heeft president-directeur Gerlach Cerfontaine geuit in zijn nieuwjaarstoespraak.

De internationaal opererende ICT-dienstverlener zou geïnteresseerd zijn in huisvesting op het voormalige terrein van luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol. Gedeputeerde Ton Hooijmaijers heeft echter laten weten dat LogicaCMG niet ‘luchthavengebonden’ is en elders huisvesting moet zoeken. Als het bedrijf op Schiphol wordt toegelaten, dan zou dat volgens hem de verkeersproblemen vergroten. Maar volgens Cerfontaine slaat de overheid met deze redenatie de plank mis. Juist kennisintensieve en internationaal opererende bedrijven als Microsoft en LogicaCMG zijn volgens hem van groot belang voor de mainport Schiphol.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" Die kritiek heeft president-directeur Gerlach Cerfontaine geuit in zijn nieuwjaarstoespraak. "

Helaas is de 'heer' Gerlach Cerfontaine doof voor alle kritiek die niet in zijn straatje past!

" Juist kennisintensieve en internationaal opererende bedrijven als Microsoft en LogicaCMG zijn volgens hem van groot belang voor de mainport Schiphol. "

Alles is volgens de 'heer' Gerlach Cerfontaine van groot belang voor 'zijn' Schiphol.

Dat daar door vele mensen dagelijks gedupeerd door worden, interesseerd dit heerschap duidelijk niet.

Walgelijk!

Geplaatst door Ton uit NULL

Cerfontaine doet waarvoor hij is aangenomen. Hij moet leiding geven aan het runnen van het schipholbedrijf, winst ermee maken en het vergroten.
Dat hij daarmee zijn opleiding tot arts en daarmee ook zichzelf verloochent, getuigt van zijn slechte karakter.
Erger is dat velen van ons ooit PVDA-mensen in de politiek hebben gekozen in de overtuiging dat ons welzijn dan in goede handen zou zijn.
Die hebben hun principes en daarmee zichzelf máár nu óók óns verloochend door zo onverbloemd voor een in velerlei opzichten ziekmakend bedrijf te kiezen
onder het mom van "dat is in alle opzichten goed voor jullie welzijn".
Een gedegen onderzoek door de 2e Kamer naar de handel en wandel van allerlei louche figuren in en rond Schiphol vanaf minstens 1990 is absoluut noodzakelijk.
In dat geval ben ik aan de tv gekluisterd als Cerfontaine, Kok, Alders, enz. gehoord worden.

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

beste Ton,
Wij hebben de Eerste Kamer al eens serieus om een Parlementaire enquete gevraagd. Men antwoordde toen: Nog niet. Ik denk dat ons verzoek mogelijk rijp is om herhaald te gaan worden.
Oud burgemeester mevr E. van Hoogdalem , Haarlemmerliede heeft ons toen met een schriftelijke adheasiebetuiging aan de Eerste Kamer gesteund ! Terwijl 2 andere gemeenten er serieus over nadachten !
Wel wil ik kwijt, dat ondanks de voortreffelijke stukjes van Burger op deze site, ik zijn interpretaties over de toezeggingen aan Cerfontaine door Kok niet steun.
Er bestaan geen formele stukken, waar meer dan 520.000 vliegbewegingen worden toegezegd.
(1999 dec 19 )En dan begeleid met: Mits dat binnen de Milieunormen haalbaar is !
En Kok regeert niet over zijn graf. Over wat achter gesloten deuren is gesproken weten wij en het parlement NIETS, en wil ik ook niets weten. Wij hebben te maken met wat er formeel door het parlement is afgesproken.
De Pvda bij monde van Samson , riep na het debacle van de 5e baan geheel andere dingen: "U bent opgezadeld met KULnormen....
(fractiestandpun !) Hoe de pvda op dit moment gaat handelen blijft uiteraard ongewis. we zullen zien !

Geplaatst door Ton uit NULL

Beste Jan
Formele stukken of niet.
Wanneer de betreffende mensen worden gehoord, worden ze geacht de waarheid te zeggen en niets dan de waarheid.
Kortom, het is vaak goed om gewoon iets te dóen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Samson roept om het hardst dat hij gedaan heeft wat hij kon . . .