Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kredietstatus Schiphol onder de loep

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1437 
|
 Financiele Telegraaf 
Kredietstatus Schiphol onder de loep

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s houdt de kredietstatus van Schiphol tegen het licht. Mogelijk wordt die verlaagd in verband met de eventuele betaling later dit jaar van een superdividend aan de aandeelhouders. Dat maakte Standard & Poor’s woensdag bekend.

Het luchthavenbedrijf maakte maandag bekend dat het zijn aandeelhouders, waarvan de Nederlandse staat de grootste is, voorstelt een extra dividend van maximaal 1 miljard euro uit te keren, naast de reguliere winstuitkering. De uitkering vindt plaats in twee tranches. De eerste bedraagt 500 miljoen euro en wordt dit jaar nog uitbetaald. De tweede volgt volgend jaar en is afhankelijk van behoud van minstens een A-kredietstatus.

Standard & Poor’s verwacht de kredietstatus van Schiphol, dat het superdividend met schuld wil financieren, te verlagen van AA naar A. Daarbij is rekening gehouden met volledige uitbetaling van beide tranches. De aandeelhouders van Schiphol stemmen op 17 april over het dividendvoorstel.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav uit Castricum

Daarbij speelt Schiphol mooi weer met de 1 Miljoen Euro die ze in de omgevning uitdelen om ook de omwonenden te laten zien hoe sociaal ze bezig zijn..

Waarom niet 1 miljard aan omwonenden en 1 miljoen naar aandeelhouders die slapende rijker worden?

Geplaatst door Victor uit Krommenie

Waarom zou schiphol een extra dividend van maximaal 1 miljard euro uit keren?
Om de aandeelhouders blij te maken?...
Doe er wat nuttigs mee!!!

Net zoiets als je hypotheek verhogen om je tante een auto te geven....