Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Koninklijk Besluit brengt bomenkap dichtbij

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 798 
|
 blikopnieuws.nl 
Koninklijk Besluit brengt bomenkap dichtbij

Den Haag/Schinveld - Met een Koninklijk Besluit is een milieuverordening van de Provincie Limburg omzeild die de bomenkap in de Schinveldse bossen zou kunnen tegenwerken. Met de verordening wilde de Provincie voorkomen dat de zes hectare bosgebied aan de rand van de NAVO-vliegbasis zou worden gekapt zonder geldige kapvergunning. Het verzoek is ingediend door minister Dekker (VROM) met instemming van staatssecretaris van der Knaap van defensie en minister Remkes van binnenlandse zaken.

Volgens het besluit is het onaanvaardbaar dat de kap nog langer wordt tegengewerkt, om de veiligheid op en rond het militaire vliegveld over de grens in Geilenkirchen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Koninklijk Besluit een eerder genomen besluit overruled. Minister Donner zorgde middels een Koninklijk Besluit ervoor dat het cellencomplex op Schiphol-Oost toch niet per direct hoefde te worden gesloten.

Aankomende vrijdag is er een uitspraak in een kortgeding tussen de gemeente Onderbanken en het ministerie van Defensie, waarin de Limburgse gemeente het ministerie een dwangsom wil opleggen bij een eventuele kap. Het actiecomité ‘Stop AWACS Overlast’ sluit niet uit dat er acties zullen volgen wanneer defensie het kort geding wint.

Bekijk bericht op "blikopnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Inherent aan het feit dat de Nederlandse regering vrijwel altijd te laf is om tegen het buitenland 'nee' te zeggen!
Wederom gaat een land, idg. Duitsland en de Navo even vertellen dat wij maar moeten doen wat zij dicteren! De Nederlandse regering neemt het niet op voor haar burgers, die liever (en terecht!) een bos zien, daar moet
dan een rechtszaak om worden gevoerd!
Hoe triest...........Nederlandse regering, doe eens een keer waar u voor aangesteld bent, namelijk het opkomen voor uw burgers!
Ik hoop dat de komende verkiezingen deze regering op haar wanbeleid wijst!