Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Koningin opent vipcentrum

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1234 
|
 De Telegraaf 
Koningin opent vipcentrum

Van een onzer verslaggevers

 
SCHIPHOL, donderdag
    Koningin Beatrix heeft gistermiddag het gloednieuwe vipcentrum van 1200 vierkante meter geopend op Schiphol.

      Dat deed zij op ouderwetse wijze door een lint door te knippen. Het strak design ingerichte en van alle gemakken voorziene verblijf is alleen toegankelijk voor de Oranjes en andere koninklijke gasten, politici, topondernemers, diplomaten en bekende Nederlanders.

    Het gloednieuwe centrum in vertrekhal 3 vervangt de ruimte in de naastgelegen hal, omdat die niet meer voldeed aan de veiligheidseisen. Het is niet meer mogelijk, ongetwijfeld tot verdriet van de snelle vipreiziger, om bij de lounge via het vliegtuigenplatform met de auto voor te rijden. De viplounge is verder, net zoals de rest van de luchthaven, rookvrij. Dat kan nog een probleempje opleveren. Tot in de Schipholdirectie aan toe is gesproken over de vraag: wat doen we als de Koningin, prins Willem-Alexander of een andere koninklijke gast toch een sigaretje opsteekt?

    De koninklijke familie heeft een eigen luxe royal lounge (in de wandelgangen Koninginnekamer geheten) waar ze ook hoge gasten voor staatsbezoeken kan ontvangen. Koningin Beatrix heeft zich persoonlijk met de bouw bemoeid. Zij wees Schiphol erop dat het in Japan niet gebruikelijk is dat toiletten voor mannen en vrouwen in dezelfde hoek zitten. „Wij hebben toen alles omgegooid”, aldus loungemanager Josephine van Hees. „En op verzoek van prinses Máxima hebben we een douche aangelegd. Zij reist veel en wil zich even kunnen opfrissen.”

Het interieur van de nieuwe lounge is ontworpen door alleen Nederlandse topontwerpers, onder wie Hella Jongerius, Piet Hein Eek, Marcel Wanders en Joep van Lieshout.

      De viplounge wil van jaarlijks 10.000 vipgasten doorgroeien naar 35.000. Zakenlui kunnen er comfortabel zitten, goed eten en drinken, internetten of een krant lezen.


Reacties op dit bericht