Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Komende weken meer vliegtuiglawaai in regio

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 851 
|
 dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
Komende weken meer vliegtuiglawaai in regio

SCHIPHOL - Eind maart vindt in Den Haag de Nucleair Security Summit plaats. In verband hiermee is de Polderbaan op Schiphol zes weken buiten gebruik, namelijk van 10 maart tot en met 21 april.

Dit heeft te maken met voorbereidingen voor de conferentie, en met groot onderhoud aan de Polderbaan na afloop daarvan. De Polderbaan is een van de twee hoofdbanen van Schiphol; alle vluchten van en naar Schiphol worden gedurende deze zes weken verplaatst naar de andere banen, met als gevolg dat er waarschijnlijk extra geluidhinder komt in de regio.

De gemeenten in de regio Holland Rijnland ondervinden met name geluidhinder van de Kaagbaan, Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Deze drie banen worden de komende zes weken vaker gebruikt, mogelijk ook in de nachtelijke uren, waardoor de geluidoverlast aanzienlijk kan toenemen.

Later dit jaar is de Kaagbaan naar verwachting een viertal weken gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. In die periode zal er met name in de Leidse regio en Bollenstreek juist minder geluidhinder zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Het is 'prettig' te weten dat je nog meer herrie dan 'normaal' te verduren krijgt.
We leven in een eeuw vol met herrie en vervuiling. Dat een groep mensen daar hun brood mee verdient, is eigenlijk niet normaal. Een ander opzadelen met extreem veel herrie, dag en nacht, is asociaal.
Dat deze groep mensen voor het geld gaan, is duidelijk. Het zou ze sieren, indien ze zich zouden inspannen om Schiphol te verplaatsen naar een schiereiland voor de kust van Den Haag. Hebben de beleidmakers eindelijk zelf de herrie, die ze al generaties over ons laten uitstorten.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Maar mensen die in het verlengde van de Polderbaan wonen, krijgen nu minder last.

Geplaatst door gerard uit Castricum

@ Jaap: Mag het een keer wat minder? De 'Polderbaners' hebben de afgelopen 10 jaar verreweg de meeste herrie over zich uitgestort gekregen. Daar weegt geen 2 weken verschuiving tegenop.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ Gerard. Natuurlijk mag dat. Ik probeer alleen maar te zeggen dat hoe er ook gevlogen wordt, Schiphol altijd ergens overlast veroorzaakt. Je ziet het ook sinds kort bij het rechtstreeks naar het zuiden vliegen. Voor mij prettig, maar nu worden er mensen in Nieuwegein 's nachts wakker van. Zie Drukte in het Luchtruim geplaatst door Wim op 27-02-2014