Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kluchthaven

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1003 
|
 HP-de Tijd 
Kluchthaven Download het gehele artikel 'Kluchthaven'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Mijn mond staat nog steeds wijd open van verbazing door 1 zinnetje in dit artikel:

“Hoeveel overheidsbedrijf Schiphol moet betalen is GEHEIM.”

Wattuh?

Dus het kan best zijn dat overheidsbedrijf Schiphol helemaal niets betaald? Wat is in hemelsnaam de reden dat dat bedrag geheim gehouden dient te worden?
We hebben een wet op openbaarheid van bestuur. Onze eigen overheid lapt dat aan de laars door dit ‘onder de pet te houden’. De verdenking van corruptie is een stuk overtuigender dan het bewijs tegen Louwes die al jaren vast zit.

Wie stapt er nu naar de rechter om openbaarheid te eisen over het te betalen ozb-bedrag? Er is 8 jaar geprocedeerd en dan geheimhouding, ik wist echt niet dat ik zo gechoqueerd kon raken door een artikeltje in HP-De Tijd. Het Nederland waar ik ooit trots op was is afgezakt tot een schoothondje dat bestuurd wordt door de luchtvaartsector. Walg.

Geplaatst door Zandloper uit Randstadmetropool NV

"Schiphol is geen gewoon bedrijf", aldus W. Derksen, dir. "planologie" (RPB) en vz. Evaluatie luchtvaartwet. Wat er wel achter zit dient geheim te blijven en zal door media als "kwaliteitskrant" NRC nooit worden geopenbaard. Wel is de opiniepagina een open podium voor deze procesbewaker om tegen alle afspraken in puur inhoudelijke sectorvriendelijke opmerkingen aan het NRC lezerspubliek op te dringen. Weinig is wat het lijkt in dit uiterst merkwaardige dossier. Geloven we echt nog in de Trias Politica na alles wat heeft plaatsgevonden? Ofwel: wie hebben de wetgevende macht zo ver gekregen nog slechts 1 belanghebbende (de sector en vele eraan gelieerde vastgoed en andere organisaties) te erkennen?