Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klagen heeft geen zin

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1432 
|
 Dichtbij.nl Amstelland 
Klagen heeft geen zin

AALSMEER - Een burenruzie, een feest met te veel herrie, bouwbedrijven die de openbare weg vastzetten, hangjongeren, een hond zonder riem, muziek die te hard staat, water dat vervuild wordt, een brommer zonder uitlaat, een verbouwing die uit de hand loopt noem het maar op. Wij als burgers kunnen altijd met onze overheid contact opnemen en die gaat dan handhaven en bekeuringen uitdelen vanwege de overlast. Toch?

Alleen geldt dat niet voor vlieglawaai en verbouwingen op Schiphol. Of zoals BAS(ons eigen Bewoners Aanspreekpunt ) het verwoordt in een mail"Omwonenden die Bas bellen of mailen met een klacht, denken of verwachten soms dat Bas direct iets aan hun klacht kan doen. Dat kan Bas echter niet.” Zo ben ik ooit eens naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen vanwege de herrie. Ze hebben me alleen maar heel vreemd aangekeken. Tja…

Eigenlijk is het de taak van BAS om ons bewoners tijdig te informeren over de overlast. Nou, dat klopt ook elke keer. Maar BAS is dan ook een kindje van moederorganisaties - Schiphol, Luchtverkeersleiding en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dan weet je gelijk waarom het bij registreren blijft. In Aalsmeer weten ze dat al veel langer dan in Uithoorn. Ons bestuur en onze gemeenteraad doen er daarom al heel lang niets aan. Ja, desnoods een ballonnetje hier en een ballonnetje daar, dat dan weer wel. En dan Alders een keer uitnodigen die dan boos weer weg gaat omdat er niemand luistert naar zijn gebakken lucht.

Wij hebben onze les wel geleerd. Het is economie, economie en economie terwijl het Ecologie, Economie en Emotie zou kunnen zijn. Nu wordt onze ecologie zo’n geweld aangedaan dat dit veel emoties oplevert zeker als een paar weken achter elkaar je nachtrust er bij inschiet. Ik word er heel sacherijnig van. Het is Meer, Meer en nog Meer! U weet wel die Crisismaker en het betekent ook meer en meer lawaai en zo erg als de afgelopen periode heb ik in 57 jaar nog niet meegemaakt.

BAS zegt dat klagen wel zin heeft, want dan is in beeld wat er voor hinder wordt ervaren. Ja zeg, ondertussen gaat mijn gezondheid er aan, maar dat is dan wel weer mooi in kaart gebracht. Er is één partij die er iets aan kan doen en dat is de Tweede Kamer. Onze vertegenwoordigers zou je toch denken. In Groningen weten ze nu ook hoe die vlag er bij staat.

Tja, Leefbaarheid telt, zegt onze overheid op de site van Leefomgeving Schiphol. Nou, ik heb nieuws voor u. Wij zijn uitgeteld!! Op een keer is het genoeg! Gewoon ‘s nacht sluiten dat vliegveld. Er zijn genoeg voorbeelden

Door Jan Daalman, dichtbij-meeschrijver

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 18 juni 2014


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ook in Europees verband is er tegen nachtvluchten oppositie. Zie http://www.tamingaviation.eu/ Deze pressiegroep heeft zich tot nu toe alleen tot bewonersorganisaties gewend.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Niet klagen is geen optie. De luchtvaartsector zal er dankbaar gebruik van maken om de politiek ervan te overtuigen dat er ruimte voor uitbreiding is. Er is immers geen overlast. Daarom blijf ik mij er over verbazen dat men op deze website halsstarrig blijft volhouden niet meer bij BAS te klagen (zie tabje “Hinder”).

Geplaatst door Lies uit Amsterdam

Knap verwoord, goed stuk! Die drie E's zouden iedereen moeten aanspreken. Laat het in de landelijke bladen publiceren zou ik zeggen!