Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klachten over nachtelijke vluchten vervijfvoudigd

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 851 
|
 NHD 
Klachten over nachtelijke vluchten vervijfvoudigd

HAARLEM-Het aantal klachten over ‘s nachts landend vliegverkeer vanuit het noorden is sinds de opening van de Polderbaan (20 februari) meer dan vervijfvoudigd. Dat blijkt uit de tussenstand die het klachtenbureau van Cros, voorheen Commissie Geluidhinder Schiphol, heeft opgesteld.

Het klachtenbureau van Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (Cros) heeft de periode van 20 februari tot 7 mei 2002 vergeleken met hetzelfde tijdvak dit jaar. In 2002 werd voor nachtelijke landingen (tussen 23.00 en 6.00 uur) de Zwanenburgbaan gebruikt, dit jaar dus de nieuwe Polderbaan.

In totaal kwamen er 2817 klachten van 307 personen binnen over nachtelijke landingen op de Polderbaan, vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 507 van 137 personen. Over startende vliegtuigen kwamen 466 klachten binnen van 124 personen en dat waren er vorig jaar in dezelfde periode 431 van 130 personen.

Deze tussenstand is niet per gemeente uitgesplitst maar al eerder liet Cros weten dat er een forse toename van klachten is uit de omgeving van Castricum.

De Polderbaan wordt komende zomer ook voor dagvluchten opengesteld. Naar verwachting zal het aantal klachten dan nog verder toenemen.

Download het gehele artikel 'Klachten over nachtelijke vluchten vervijfvoudigd '

Reacties op dit bericht