Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klachten over Schiphol verdubbeld

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 719 
|
 Haarlems Dagblad 
Klachten over Schiphol verdubbeld

SCHIPHOL - Het mooie voorjaarsweer en nieuwe uitvliegroutes hebben de afgelopen drie maanden geleid tot een verdubbeling van het aantal klagers uit met name Amsterdam en Hoofddorp.

Dat blijkt uit de tweede kwartaalrapportage van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dat kwartaal beslaat de periode februari tot en met april. Een periode met een uitzonderlijk mooi voorjaar, waardoor veel bewoners al buiten zaten en met de ramen open sliepen. En dat leidt dan automatisch tot meer klachten over het vliegverkeer.
,,Daarnaast kan ook het meer noordelijke en meer oostelijke baangebruik een rol hebben gespeeld’’, verklaart BAS het hoge aantal klagers. In de praktijk kwam dat neer op meer landingen op de Kaagbaan en meer starts op de Polderbaan dan gebruikelijk is. Ook is de Buitenveldertbaan vaker gebruikt voor starts bij harde oostenwind. Bovenal heeft de verdubbeling van het aantal klagers uit Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp volgens de analyse van BAS te maken met nieuwe uitvliegroutes en alle publiciteit daarover. Zo is de uitvliegroute vanaf de Zwanenburgbaan iets naar het oosten verschoven, wat tot meer klachten uit Amsterdam-West leidt. Ook de vaste bocht die toestellen maken na de start vanaf de Kaagbaan leidt nog altijd tot meer klachten uit Hoofddorp, Heemstede en Cruquius.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Waarom toch geen vliegveld in de noordzee? verschillende geleerden hebben hier studie naar gedaan het is echt de beste oplossing!

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Volgens diezelfde rapportage is het aantal vliegtuigbewegingen in het tweede kwartaal van het gebruiksjaar 2011 met 12,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2010 gegroeid. BAS noemt dit de eerste oorzaak van de toename van de overlast en ik denk dat ze daar gelijk in hebben.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.


* volgens de analyse van BAS te maken met nieuwe uitvliegroutes en alle publiciteit daarover. *

Alsof de mensen doof zijn! Kan het enkel in braille worden gelezen?

Bas: loop eens zelfstandig en niet aan een leidraad van de luchtvaartsector!