Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Klacht over aanbesteding vliegveld Twente naar Europa

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1606 
|
 nu.nl 
Klacht over aanbesteding vliegveld Twente naar Europa

Actiegroep Volt-Twente heeft een klacht gestuurd naar de Europese Commissie over de aanbesteding van Luchthaven Twente. Hierdoor kan het nog langer duren voordat de luchthaven operationeel komt.
Dit meldt het Financieele Dagblad woensdag.
De Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente (Volt-Twente) schrijft in de brief dat de huidige afspraken enorm zijn veranderd ten opzichte van de aanbesteding die eerder op tafel lag.

De luchthaven zou nu niet 16 miljoen euro, maar 20 miljoen euro aan staatssteun krijgen. Verder worden er onder andere geen eisen meer gesteld aan de financiële huishouding van de uitbater van de luchthaven.

Afspraken
De ontwikkelaar van de luchthaven ADT geeft aan de krant geen ruchtbaarheid aan de afspraken die zijn gemaakt. Naar verwachting wordt er in september een overeenkomst getekend met Aviapartners en de Reggeborgh Groep van ondernemer Dik Wessels.
ADT heeft aangegeven dat in 2014 zou moeten worden begonnen met de commerciële luchtvaart vanaf Twente, maar als Brussel daadwerkelijk besluit om een onderzoek in te stellen, komt dit op losse schroeven te staan.

Door: NU.nl


Reacties op dit bericht

Geplaatst door John Damen uit Heemstede

Staatsteun en commerciële luchtvaart waar heeft zich dat vaker voorgedaan?

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Brutaal en dom. Er ligt vlak over de grens in Duitsland al vliegveld Wese. De oostenrijkse Eurocommissaris schreef: We moeten af van al die onrendabele regio luchthavens

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Op zich is met ontwikkelaars niets mis.
Elke regio heeft mensen met een visie c.q. ontwikkelingsdrang nodig.
Maar in dit kleine landje dat al vergeven is van de vliegvelden en de daaraan gerelateerde takkenherrie / vervuiling en onveiligheid, lijkt het wel of er geen enkel andere industrie meer is te ontwikkelen, behalve dan vliegvelden.
Ten tweede, men denkt er snel veel geld mee te kunnen scoren. Jammer dat de innovatie verdwenen is uit Nederland. Een cultuur gebaseerd op lekker 'ikke en de rest kan stikken'.