Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kink in kabel verkoop Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 702 
|
 Telegraaf 
Kink in kabel verkoop Schiphol

DEN HAAG - De Tweede Kamer neemt meer tijd voor de voorbereiding van de verkoop van Schiphol. Twee experts zullen alsnog eerst advies uitbrengen over de wijze van de verkoop van een minderheidsbelang van de Staat in de luchthaven. Er komt met hen ook een hoorzitting voordat de Kamer overlegt met minister Zalm (Financiën).

Volgens de fractiewoordvoerders Duivesteijn (PvdA) en Haverkamp (CDA) is de verkeerscommissie het dinsdag eens geworden over deze aanpak. Aanvankelijk zag het er vorige week naar uit dat de door het kabinet gewenste privatisering van Schiphol sneller haar beslag zou kunnen krijgen.

Het CDA stemde toen in met een oplossing van minister Zalm om de optie van een onderhandse plaatsing van aandelen, die de christendemocraten prefereren, én die van een beursgang, die de bewindsman voorstaat, voor te bereiden. Een eerder gewenste contra-expertise zou daarmee niet meer nodig zijn. Duivesteijn was boos over wat hij zag als een coup van CDA en VVD, de partij van Zalm die al langer een privatisering via een beursgang steunt.

Haverkamp zei dinsdag dat hij met de nieuwe aanpak kan leven. „Hoe beter de Kamer zich voorbereidt op het debat met minister Zalm, des te beter.” Volgens Duivesteijn zullen de experts snel worden aangezocht en is het de bedoeling nog voor de kerst met Zalm over de privatisering van Schiphol te overleggen.


Reacties op dit bericht