Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KiesDichtbij | Stelling: Schiphol is groot genoeg

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1369 
|
 Dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
KiesDichtbij | Stelling: Schiphol is groot genoeg

Door Vincent Frequin, dichtbijredacteur

HOOFDDORP - De lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer op 19 maart geven de komende weken hun mening over een aantal stellingen. Natuurlijk mogen ook de meeschrijvers van Dichtbij hun licht hier over laten schijnen. Deze week deel 6: ‘Schiphol is groot genoeg’.

Vorige week ging de stelling over de koopzondagen in Haarlemmermeer. Er werd fanatiek gestemd en gediscussieerd door Leidse politici en Dichtbij-bezoekers. Nu is het tijd voor een nieuwe stelling!

KiesDichtbij | Stelling: Schiphol is inmiddels wel groot genoeg!
Een banenmotor en goed voor de economie, maar voor velen ook een bron van overlast en een doorn in het oog. Luchthaven Schiphol blijft inwoners bezig houden. Deze week luidt de stelling daarom: ‘Schiphol is groot genoeg’

Wat vindt de politiek?
Drie van de elf partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer zijn het ONEENS met de stelling, Forza!, CDA en EEN Haarlemmermeer benadrukken dat Schiphol een belangrijke economische pijler en bron van werkgelegenheid is voor de gemeente Haarlemmermeer.

De overige acht partijen zijn het eens met de stelling. Mocht Schiphol toch willen groeien, dan moet dat binnen de gemaakte afspraken gebeuren. Groei zou al snel leiden tot meer overlast. PvdA, GroenLinks en HAP laten weten tegen een tweede Kaagbaan te zijn. Zie hier het volledige artikel, alle reacties van de Haarlemmermeerse politici en de mogelijkheid om te stemmen en de stand: 

http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/3377556/kiesdichtbij-stelling-schiphol-is-groot-genoeg.aspx


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Complimenten aan webbeheer ! PvdA, Gr Links en Hap, Nu de VVD nog..... ! Onder b.v. de Buitenveldert- en Aalsmeerbaan wonen vele VVDers die het ook spuigzat zijn! Een Tweede P Kaagbaan is zeker geen oplossing !

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Groot genoeg? Halveren of naar de Noordzee ermee! In de huidige gedaante geeft Schiphol reeds veel te veel overlast in de vorm van geluidshinder / vervuiling en onveiligheid!
Het motto is steeds: Schiphol mag groeien tot in de eeuwigheid, maar steeds binnen de gemaakte afspraken? Afspraken die keer op keer in het voordeel van de luchthaven zijn?
Aangezien de politiek in Nederland geen rechte rug heeft, kan Schiphol doen en laten wat ze wil. Er zijn al dorpen en hele stilte gebieden ten onder gegaan aan de extreme uitbreidingsdrift van dit bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een kwaadaardig gezwel in de Randstad. WEG ERMEE !