Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kies resoluut voor Schiphol en stop met Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1122 
|
 BNR Radio 
Kies resoluut voor Schiphol en stop met Lelystad Airport

‘Kies resoluut voor Schiphol en stop met Lelystad Airport’
Door Thijs Baas
10 juni 2014 01:37 PM

Het heeft geen zin om verder te investeren in Lelystad Airport als uitvalsbasis voor chartervluchten van Schiphol. Zolang Schiphol nog voldoende groeipotentie heeft, kan het geld beter naar de nationale luchthaven, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.

“Er is sprake van voortschrijdend inzicht. Je moet je achter de oren krabben of het nu wel het juiste moment is vluchten naar Lelystad te verplaatsen. KLM en andere partijen vinden dat ook: het moet niet ten koste gaan van kostenverhogingen op Schiphol. De potentie van Schiphol is nog lang niet uitgeput, dus zeg ik: laten we het in ieder geval doseren.”
“Schiphol verwerkt jaarlijks 510.000 vluchten. Vliegtuigen worden duurzamer en groter, dus uiteindelijk zou je Lelystad niet meer hoeven gebruiken”

Sterker nog: nu er toch over gesproken wordt, is dit een goed moment om consequent te kiezen voor Schiphol, vindt Oostdam. “Dat verwerkt jaarlijks 510.000 vluchten. Vliegtuigen worden duurzamer en groter, dus uiteindelijk zou je Lelystad niet meer hoeven gebruiken. Vakantieverkeer moet zeker niet gedwongen worden om naar Lelystad te verhuizen. Het aanleggen van landingsbanen en andere infrastructuur gaat zo veel geld kosten dat je dat beter in Schiphol kunt stoppen.”

Winstgevend
Schiphol presenteerde in april plannen om Lelystad te gebruiken om op termijn tienduizenden vluchten over te nemen van Schiphol. Nu wordt de luchthaven in Flevoland alleen gebruikt voor sportvluchten en zakelijke charters. Schiphol wil tot 2018 een bedrag van 58 miljoen euro steken in het ontwikkelen van onder meer een nieuwe start- en landingsbaan in Lelystad. Vanaf 2028 hoopt Schiphol winst te maken met Lelystad Airport.Lees en luister verder….


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Afgezien,of Lelystad er wel of niet komt: ER IS GEEN GROEIPOTENTIE MEER OP SCHIPHOL En het sprookje, dat Vliegtuigen stiller worden is nu echt uit. Zal nog 20 jaar duren. Men mikt nu op zuiniger vliegen, dat ten koste gaat van weer meer herrie.

Geplaatst door gerard uit Castricum

over 20 jaar wordt er veel minder gevlogen. brandstof is dan te duur en vliegen is tegen die tijd weer voorbehouden aan de happy few.