Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Keiharde zakenman (context: Vliegtaks Duitsland)

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1058 
|
 ed.nl 
Keiharde zakenman (context: Vliegtaks Duitsland)

Ryanair-topman Michael O’Leary kan joviaal zijn en de clown uithangen, maar hij is bovenal een keiharde zakenman.

De liefde van O’Leary gaat uitsluitend via zijn bankrekening. Dat ondervindt iedereen die zaken doet met Ryanair.

Het jongste slachtoffer van de niets- en niemand ontziende manier van zakendoen van O’Leary dreigt Airport Weeze in Duitsland te worden. De Ier dreigt de helft van de toestellen van Ryanair weg te halen uit Weeze als de Duitse plannen voor invoering van een vlieg- taks doorgaan. Dat zou een harde klap zijn voor de Duitse luchthaven die zich bijna volledig afhankelijk heeft gemaakt van Ryanair.

De strategie van O’Leary is erop gericht om vliegtuigen zo veel mogelijk te laten vliegen met zo veel mogelijk passagiers aan boord. Na de landing moeten de toestellen zo snel mogelijk weer de lucht in. Dat stelt Ryanair in staat om extreem lage prijzen te hanteren en toch winstgevend te zijn.

Ryanair vliegt tussen kleinere luchthavens die door O’Leary schaamteloos onder druk worden gezet. Als de vliegtaks in Duitsland wordt ingevoerd, verplaatst hij een deel van de activiteiten moeiteloos naar Eindhoven Airport. Zeker nu met het advies van de Alderstafel de rode loper zo’n beetje voor hem is uitgerold.

Nederland heeft de vliegtaks al weer afgeschaft en de openingstijden van Eindhoven Airport mogen – wat Alders betreft – worden verruimd. Daarmee zijn de bezwaren van O’Leary tegen de vestiging van een basis in Eindhoven van de baan. Maar de Ryanair-topman aarzelt nog. Vanwege de luchthaventarieven. Op de Canarische eilanden kan de Ierse maatschappij voor niks vliegen, zo oppert hij.

Wie in zee gaat met Ryanair moet zich ervan bewust zijn dat hij is overgeleverd aan O’Leary. De Europese overheden doen er goed aan om het onderling eens te worden over een vliegtaks, zodat ze niet langer door figuren als O’Leary tegen elkaar kunnen worden uitgespeeld.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Observer uit Nederland

De laatste zin is veel betekenend !
"De Europese overheden doen er goed aan om het onderling eens te worden over een vliegtaks, zodat ze niet langer door figuren als O'Leary tegen elkaar kunnen worden uitgespeeld.'

Al in 1995 zou Minister Jorritsma,u weet wel zij van de vele leugens (O.a. Verkeerde groeiprognoses (-rapport- Rekenkamer) zich sterk maken om europees die kerosine belasting te regelen...

Om er vervolgens als neoliberal naturlijk geen poot meer naar uit te steken. Dat kwamhaar wel zogoed uit. In deze tijd van klimaat problematiek is een Europese vliegtax dringender dan ooit

Geplaatst door cns uit deltametropool

Onlangs ontvingen alle raads- en PS-leden van IJmuiden tot Hilversum en van Alkmaar tot Leiden namens Groenlinks wethouder RO Maarten van Poelgeest een uitgebreid info.-pakket.
Het promoot de "Metropoolregio Amsterdam" (AMA), met een louter INFORMEEL bestuur dat, gepromoot door ene Laila Driessen - gedeputeerde ruimtelijke ordening en opvolgster van Ton Hooijmajers! - grote druk gaat uitoefenen om deze hele regio te modelleren naar door de BNG (Bank Ned. Gemeenten!) en SADC (Schiphol ontwikkelbedrijf) opgesteld masterplan.

Het reguliere bestuur van gemeenten en provincies dreigt aldus onder de voet te worden gelopen door uiterst brutale, door de Schiphollobby opgefokte, bestuurders.

Heeft men op het Provinciehuis te Haarlem nu helemaal niets geleerd van de wantoestanden in de afgelopen vier jaar? Is het dit soort "Governancebeleid" waar de "schiphol regio bewoner" op zit te wachten?
Het Schiphol groeiparadigma lijkt volledig uit de hand te zijn gelopen..........