Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Kan Schiphol groeien zonder toename geluidsoverlast

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 579 
|
 Amstelveens Nieuwsblad 
Kan Schiphol groeien zonder toename geluidsoverlast

AMSTELVEEN - Gisteren overhandigde oud-minister Hans Alders voorstellen voor een nieuw ‘geluidsstelsel’ van Schiphol aan demissionair minister Camiel Eurlings. Deze moeten ertoe leiden dat de luchthaven kan groeien zonder dat de geluidsoverlast toeneemt. Maar is dat feitelijk wel mogelijk?

Volgens Alders en Eurlings in elk geval wel. Eurlings: ,,Ik ben blij dat er nu een goed alternatief ligt waar omwonenden, de sector en de bestuurders het over eens zijn.” Belanghebbenden als de rijksoverheid, Schiphol, KLM, bestuurders en omwonenden, verenigd in de ‘Alders-tafel’ hebben volgens hem een geweldig resultaat bereikt.

Eurlings stuurt het advies naar de Tweede Kamer en afhankelijk van wat die beslist, wordt wellicht al dit jaar (in november) geƫxperimenteerd met het nieuwe geluidssysteem. Groeien zonder meer geluidsoverlast kan volgens de Alders-tafel door start- en landingsbanen te gebruiken die minder geluidsoverlast veroorzaken (rekening houdend met de windrichting), meer te landen in glijvlucht en meer te remmen op de banden dan op de motor.

Ook de gemeente Amstelveen heeft zitting in de Alders-groep. Komende week bericht het Amstelveens Nieuwsblad uitgebreider over de mogelijke consequenties van deze voorstellen voor onze stad.


Reacties op dit bericht