Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kampen roept op tot protest tegen lage vliegroutes

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1311 
|
 destantor.nl 
Kampen roept op tot protest tegen lage vliegroutes

KAMPEN/LELYSTAD - Iedereen die dat wil kan nog tot en met 16 september bezwaar maken tegen de nieuwe aanvliegroutes van Lelystad Airport en wat de gemeente Kampen betreft doen inwoners van de gemeente dat ook. De gemeente zelf klimt in elk geval in de pen en pleit voor hogere aanvliegroutes.

In de jongste plannen van het vliegveld komen vliegtuigen relatief laag over Kamper grondgebied: op zo’n 1300 meter. Wethouder Pieter Treep liet eerder in de Stentor al weten hier fel tegen te zijn. Nu de zogeheten MER-procedure rond de uitbreiding van het vliegveld in behandeling is en protest kan worden aangetekend, brengt Treep dit graag onder de aandacht. “Als de routes eenmaal door Den Haag zijn vastgesteld, is geen bezwaar meer mogelijk. Daarom is er nu de kans om invloed uit te oefenen”, zegt Treep.

De zienswijze die de gemeente zal indienen gaat uit van het principe ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, legt de wethouder uit. “Wij willen dezelfde ‘oude land’-regeling als bijvoorbeeld Harderwijk en Nunspeet. Dus het opschuiven en met name hoger plannen van de vliegroutes.” Volgens eerdere afspraken met de genoemde gemeenten mag daar door vliegtuigen richting Lelystad niet lager dan zo’n twee kilometer (6000 voet) worden gevlogen.

De plannen en bijhorende stukken zijn in te zien via www.centrumpp.nl en in het stadhuis in Kampen. Op dezelfde website kunnen zienswijzen worden ingediend.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Dertienhonderd meter.........boven de IJmond gemeenten (i.g.v. Uitgeest e.o.) wordt nog lager, namelijk op zo'n 600 meter aangevlogen! Soms zelfs op 500 meter.

Er wordt hier ook gepleit voor (veel) hoger aanvliegen, al jaren sinds de vervloekte (P)Kolderbaan er is. Zonder enig resultaat.
De luchtvaartsector (dus Schiphol) heeft 100% maling aan haar omwonenden. Aangezien Luchthaven Lelystad van de Schipholgroep is, vrees ik het ergste!

Overigens: de (P)Kolderbaan is er ook gewoon doorgedrukt! Ook daar tegen kon men bezwaar aantekenen en tegen de vliegroutes.
Inmiddels zitten we al ruim 10 jaar ! dag en nacht in de vervloekte pest herrie!

Ik wens de mensen in Kampen meer geluk en rust!

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

"Doorgedrukt" lijkt me een understatement:
Illegale verkeerstoren, 'rekenfoutjes', geen enkele reductie overlast omwonenden en slechts capaciteitsgroei.

Jammer dat politici niet strafbaar gesteld kunnen worden in Nederland, excuus, "Zimbabwe aan de Noordzee".