Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamervragen over afblazen ecobarrier

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 968 
|
 Haarlems Dagblad 
Kamervragen over afblazen ecobarrier

SCHIPHOL - GroenLinks in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen gesteld aan verkeersminister Eurlings over het afblazen van de zogeheten ecobarrier op Schiphol. Deze twee kilometer lange koepeltent langs de Polderbaan had het grondlawaai van startende vliegtuigen moeten verminderen.

Het verbaast kamerlid Kees Vendrik dat nu pas uit de veiligheidsrapportages is gebleken ‘dat ook deze lichte constructie bij nader inzien niet binnen het zogenaamde obstakelvlak mag staan’. Hij wil weten waarin dan het gevaar schuilt.

Tot nu toe was steeds gedacht dat de geluidswal van tentdoek geen probleem was, omdat die alleen overeind staat wanneer de Polderbaan wordt gebruikt voor starts. En mocht een vliegtuig van de baan raken, dan zou de lichte constructie het toestel nauwelijks beschadigen. Nu dat niet het geval is, wil Vendrik precies weten welke onderzoeken er zijn gedaan en hoe die conclusies luidden. In Haarlemmermeer heeft de GroenLinks fractie al laten doorschemeren te twijfelen aan de oprechtheid van de luchthaven. Ook de bewonersgroep Hoofddorp-Noord, de wijk waar zeker 30.000 mensen hinder ondervinden van het grondlawaai, liet eerder weten dat het er alle schijn van heeft dat het afblazen van de geluidswal Schiphol wel goed uitkomt nu het financieel minder gaat.

Het kamerlid wil van minister Eurlings weten welke alternatieven er zijn om het geluid van taxiënde en startende vliegtuigen te verminderen. Zelf denkt Vendrik aan het laten slepen van vliegtuigen van Schiphol naar de Polderbaan.


Reacties op dit bericht