Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamerleden luisteren in Spaarndam

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 1001 
|
 Haarlems Dagblad 
Kamerleden luisteren in Spaarndam

SPAARNDAM - Een delegatie Tweede-Kamerleden komt in juni naar Spaarndam om te luisteren naar het vliegtuiglawaai in het dorp. De organisatie van deze bijeenkomst wil alleen niet zeggen wanneer het bezoek aan het dorp gaat plaatsvinden, uit vrees voor vals spel van Schiphol.


Dorpsraadvoorzitter Barend Jan Luijtze zegt dat een aankondiging van het bezoek het startbaangebruik van de luchthaven kan beïnvloeden. ,,Als Schiphol weet wanneer de Kamerleden hier komen luisteren, dan zou het natuurlijk heel goed uitkomen om op die dag de Kaagbaan te gebruiken, zodat er hier in Spaarndam geen vliegtuig te horen is’‘, aldus Luijtze.

Spaarndam ligt sinds de opening van de Polderbaan recht onder een drukke aan- en uitvliegroute. Nu de vliegtuigen op de Polderbaan en Zwanenburgbaan elkaar soms te dicht naderen, draaien vliegtuigen voor de veiligheid nog directer over het dorp. Volgens Luijtze heeft het dorpsraadlid Theo Köhler al lawaai van honderd decibel boven zijn huis gemeten. Volgens woordvoerder Marjolein Wenting van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is het onmogelijk dat baangebruik wordt aangepast aan het bezoek van Kamerleden aan dorpen rondom Schiphol. ,,Allereerst hebben we te maken met het weer. We gebruiken startbanen die gunstig liggen ten opzichte van de wind. Verder hebben we te maken met het aanbod van verkeer. Als er veel inkomend verkeer komt dan moeten we meer landingsbanen hebben dan startbanen. Bij veel uitgaand verkeer is het andersom.’‘

Download het gehele artikel 'Kamerleden luisteren in Spaarndam'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Dick K. uit NULL

Jammer, dat het bezoek zich beperkt tot Spaarndam. Hopelijk realiseert de delegatie zich, dat nadat de vliegtuigen Spaarndam zijn gepasseerd nieuwe woonkernen deze vliegtuigen met dezelfde rotherrie over zich heen krijgen.Wellicht kunnen ze, als hun gehoororganen dan nog niet zijn beschadigd, ook daar eens gaan luisteren.


Geplaatst door H. Boon uit IJmuiden

Hoop toch wel dat genoemde delegatie beseft dat na Spaarndam o.a. over de plaatsen Velserbroek, Santpoort-Noord, Driehuis, Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord wordt gevlogen.
Een woongebied van 65.000 inwoners!
Dus ook daar mag een bezoek worden gebracht.