Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamerleden gaan vaker per trein reizen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 760 
|
 vroegevogels.vara.nl 
Kamerleden gaan vaker per trein reizen

Kamerleden reizen tot 750 kilometer voortaan met de trein in plaats van met het vliegtuig. De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met een motie van de Partij voor de Dieren die hiertoe oproept. Met deze maatregel worden de werkbezoeken van Kamerleden veel duurzamer.

Tweede Kamerleden gaan geregeld op werkbezoek, ook naar andere landen. Tot vandaag was de afspraak binnen de Kamer dat internationale werkbezoeken tot 500 kilometer per trein worden gemaakt. Voor een bezoek aan buurland Duitsland, voor bijvoorbeeld de landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn, werd daardoor nog steeds standaard het (regerings) vliegtuig gepakt. Dit terwijl vliegen zeer milieuvervuilend is en er prima treinverbindingen zijn met onze buurlanden en de landen daar omheen. Esther Ouwehand stelde daarom voor om de afstand waarbinnen duurzaam moet worden gereisd met 50% te vergroten. Haar motie kreeg steun van PvdA, SP, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP, 50Plus-Baay en 50Plus-Klein.

Esther Ouwehand over de aangenomen motie: “Met het terugdringen van zoveel korte vluchten boeken we klimaatwinst. Het is toch logisch om op zijn minst naar je buurlanden gewoon met de trein te gaan en zo de milieubelasting zo klein mogelijk te houden. Kamerleden geven het goede voorbeeld: naar steden als Berlijn ga je niet met het vliegtuig maar gewoon met de trein!”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Een prima initiatief, maar aan het railvervoer zal nog veel verbeterd moeten worden!

Neem nu de situatie bij het perron voor de IC Direct.
Na zo'n 30 jaar investeren en verbouwen op A'dam CS moeten op spoor 15 in twee richtingen hele meutes passagiers met al hun bagage zich een weg banen over een trapje van amper 2 meter breed. Een krankzinnige situatie, die niet alleen zeer klant onvriendelijk maar tevens bepaald onveilig is.

Maar goed, het zal met de Fyra en Schiphol ellende langzamerhand wel duidelijk zijn dat het gehele I&M beleid op de schop moet.


Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Nee, dan maar naar Mali.....kun je als kamerlid tenminste zeggen dat je nog ergens geweest bent op kosten van de belastingbetalers, zodat je erbij hoort.