Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer wil desnoods ingrijpen bij Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1005 
|
 Haarlems Dagblad 
Kamer wil desnoods ingrijpen bij Schiphol

SCHIPHOL -  In het uiterste geval moet de minister ingrijpen om de prijsverhoging op Schiphol voor overstappende passagiers tegen te houden. Dat stelt een kamermeerderheid van PVV, VVD, CDA en PvdA.

Deze vier partijen hebben schriftelijke vragen aan minister De Jager (financiën) gesteld en de PVV heeft nog aanvullende vragen aan minister Schultz (infrastructuur en milieu) gezonden. Aanleiding voor alle commotie vormen de plannen van de luchthaven om passagiers die op Schiphol instappen een korting van vijf procent van het luchthaventarief te geven. Overstappende passagiers moeten echter vanaf 1 april twintig procent meer gaan betalen. Een voor Schiphol ongekend hoge stijging waar de KLM razend over is. Het lijnennetwerk van de KLM drijft op overstappende passagiers die uit omringende landen naar Schiphol worden gehaald.

Volgens de vier Kamerfracties staat het plan haaks op de eerdere toezegging om de kosten op Schiphol te bevriezen en zo mogelijk te verlagen. De Kamerfracties willen van de minister ook weten of hij het advies van de Alderstafel onderschrijft, omdat daarin staat dat de kwaliteit van het internationale verbindingennetwerk van Schiphol van essentieel belang is. De minister moet dan ook aangeven wat de prijsverhoging voor gevolgen heeft voor de bedrijven en de werkgelegenheid. De minister mag tot slot aangeven welke mogelijkheden er zijn tot ingrijpen.

Schiphol neemt voor 1 november een besluit over het nieuwe tariefstelsel.


Reacties op dit bericht