Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer steekt stokje voor groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 855 
|
 Telegraaf 
Kamer steekt stokje voor groei Schiphol

SCHIPHOL -  Schiphol krijgt voorlopig geen groen licht om verder door te groeien.

De Tweede Kamer heeft een stokje gestoken voor de plannen van minister Eurlings (Verkeer) om de luchthaven razendsnel te laten starten met een proef die het huidige failliete geluidsstelsel moet vervangen en een forse verdere groei van Schiphol mogelijk moet maken.

Hoewel de minister ervan uitging dat hij zonder problemen een fiat van de Kamer zou krijgen voor de 1 november te starten proef, heeft het parlement besloten het onder leiding van oud-minister Alders bereikte akkoord over de nieuwe geluidsnormen in de ijskast te zetten. Door ook het starten van de test alsnog controversieel te verklaren zal de Tweede Kamer pas met Eurlings’ opvolger over de kwestie praten.

“We willen niet dat de minister over zijn graf heen regeert”, aldus SP-kamerlid Bashir, die de drijvende kracht achter het uitstel is. Hoewel een Kamermeerderheid wel achter de plannen van Eurlings staat, waardoor Schiphol op termijn met nog eens een kwart kan groeien, kregen Bashir en enkele andere partijen toch hun zin.

Wanneer het onderwerp en de start van de proef nu alsnog behandeld zal worden is onduidelijk, maar de kans is groot dat de Tweede Kamer na het aantreden van het nieuwe kabinet eerst een fundamenteel debat wil hebben over de – duurzame – toekomst van de luchthaven en haar omgeving.

„We willen niet dat de minister over zijn graf heen regeert”, aldus SP-kamerlid Bashir, die de drijvende kracht achter het uitstel is. Hoewel een Kamermeerderheid wel achter de plannen van Eurlings staat, waardoor Schiphol op termijn met nog eens een kwart kan groeien, kregen Bashir en enkele andere partijen toch hun zin.

Wanneer het onderwerp en de start van de proef nu alsnog behandeld zal worden is onduidelijk, maar de kans is groot dat de Tweede Kamer na het aantreden van het nieuwe kabinet eerst een fundamenteel debat wil hebben over de – duurzame – toekomst van de luchthaven en haar omgeving.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit NULL

Hulde aan Bashir

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Mijn informatie: Onderleiding van SP stemden PvdA, GL, PvdD, GL met hem mee. d66 was er niet .

Dit is een uiterst logische beslissing. Er zou in september 2009 een Tweede Kamer hoorzitting worden gehouden over de LUCHTVAARTWET. Deze hoorzitting (met daarna een Algemeen Tweede Kameroverleg) werd UITGESTELD, omdat Alders eerst nog een economische analyse moest maken.... Tot op heden kwam die hoorzitting en dat A.O. er nog steeds niet ! Eeulings weet dat als geen ander,beste heren van de Telegraaf maar douwde gewoon door !
Verder valt op, dat er gremia zijn, als te Zwanenburg en te den Haag, die steeds beweren: Het Aldersadvies is al door de Tweede Kamer geaccepteerd. Dat is onjuist ! Er is daarvoor al een A.O. over de huizen norm gehouden, met daarbij 7 AANGENOMEN moties die nog moeten worden uitgevoerd ! En 1 belofte van Eurlings over de huizennorm, Hij zou zijn norm van 12.300 corrigeren , Ook dat gebeurde niet. In het Aldersadvies staat nog steeds 12300 ! Eurlings laat zien,dat hij AL IN DIENST IS VAN DE KLM....
Gelukkig vindt de Kamer,dat er eerst nog eens een FUNDAMENTEEL debat moet komen!

Met dank aan bovengenoemde partijen , o.l.v. de SP !

Je moet er toch niet aan denken,dat deze meneer Eurlings nog eens MP van Nederland wordt, hetgeen zijn ambitie is...

Geplaatst door schiphol regio bewoner uit NULL

hoeveel paspoorten heeft deze meneer Bashir? ben benieuwd, hoewel geen PVV aanhanger zelf, ga je hier toch begrip voor hebben..

wat een onzin kraamt hij uit, en dat allemaal riant betaald van door ons allen afgedragen belastinggeld. ik kan niet wachten op het nieuwe kabinet..

en Jan, over die huizennorm hebben we het al gehad, een eerlijke correctie leidt tot verruiming, en niet tot de door jou gestelde 11.000; zie mijn eerdere uitleg: wanneer durf je hierin nu eens je gelijk te bekennen, of met echte argumenten te komen..

Geplaatst door joop uit NULL

Een echt goed idee is om een vliegveld op te starten in Limburg en alle herrie daarheen te verplaatsen.

Geplaatst door john damen uit haarlem

Tijdens een vergadering van alle woordvoerders Verkeer heeft Bashir aangegeven niet met deze minister over de verdere groeiplannen van Schiphol te willen praten. Bashir: “Eurlings wil alle ruimte geven aan ongebreidelde groei van de luchtvaart. Niet alleen op Schiphol, maar ook bij de vliegvelden van Eindhoven en Lelystad. Geluidsbescherming en milieu lijken minder zwaar te wegen dan de wensen van de luchtvaartmaatschappijen. Volgens de SP moet Nederland niet blijven proberen de grootste te zijn. Een flink aantal van de huidige vluchten hebben al helemaal geen economische meerwaarde voor ons land. Daarnaast moet er beter samengewerkt worden met omringende landen waardoor niet langer alle overlast bij de omwonenden van Schiphol komt.”
Bashir komt op mij over als een niet door grootkapitaal omgekocht politicus. De insinuatie dat hij wellicht meer dan één paspoort bezit,vind ik een weinig relevante opmerking .


Eigenlijk zoals alle opmerkingen van SRB....
Geplaatst door SRB uit NULL

Tja, dan zijn we het van nature oneens.
Blijkbaar is ieder ander geluid, of weerleggen van dogma's aan dovemansoren gericht. Gelukkig beslist in Nederland nog altijd de democratische meerderheid, en niet een activistische minderheid

Geplaatst door gerard uit NULL

welja, vermaak gehinderde omwonenden een eerzame gekozen politici maar tot activisten. ga uw mond spoelen en toon enig respect! Excuses lijken me eerder op z'n plaats.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@SRB: Uw geklets over die huizennorm is onzin ! De actualisatie/verruiming zoals u noemt was van 10.000 naar 11.000 Uw ware aard komt helaas te voorschijn... . Wat een desillusie zeg !
U maakt uw sector zo wel heel erg te schande..Beginnen over een gekozen volksvertegenwoordiger ?
Ik zou al die allochtonen, die het vuile werk op schiphol,als laagbetaalden opknappen maar niet te schande maken....
Heeft u nog meer grofheden in petto?

Geplaatst door SRB uit NULL

Jan, kan het wat minder op mijn persoon? Ik vertel slechts mijn eigen visie, niet die van de sector, uit jarenlange ervaring
Nee, ik heb geen respect voor dit soort SP onzin, en ook niet voor het gehuil van Samson en zijn PvdA vriendjes; juist die zijn voor deze puinhopen verantwoordelijk, niet de sector! Maar jan de PVDA wordt gedekt door haar partijblad de Volkskrant, door de VARA en NOS (NOVA/Zembla) in deze kruistocht..
Gelukkig zal Samson zich samen met Cohen moeten verantwoorden voor het verkiezingsdebacle, dus daar hebben we wat minder last van...

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Dat is nog maar de vraag! en verkiezingsdebacle ? Je bedoelt het CDA ? Beter dan het gegraai van neoliberalen. Dat is mijn persoonlijke mening ! En de PVDA op 1 zetel na de grootste ....Het is maar wat je debacle noemt ....

Geplaatst door SRB uit NULL

volgens mij was de PVDA en veroorzaker van de val van vorige regering, en de grote verliezer, met Jobje, alles onder regie van "jouw" Diederiek; die had in Delft al pretenties, maar weinig verstand van zaken, is alleen maar erger geworden; kan zo bij de VK een baan krijgen denk ik, daar zitten genoeg geestverwanten die het ook niet zo nauw nemen met de waarheid, als het hun beter uit komt tenminste..

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@SRB: Een jijbak !ik dacht toch echt dat Verhagen als nog een missie wilde naar Afgh. terwijl er een kamerbrede motie lag die dat niet wilde! Gevolg: Val kabinet ! "Mijn" Samson ?? Tamelijk ongenuanceerd ! Enne : De Telegraaf , echt en fijne krant !

Geplaatst door SRB uit NULL

blijkbaar houdt Jan nog meer van de SP, ook goed geinformeerd in deze discussie altijd en zonder ooit regeringsverantwoordelijkheid te hebben gedragen.. lekker makkelijk roepn van de zijlijn....
ennuh, zelfs de Taliban heeft de PVDA bedankt, dus lijkt me duidelijk verhaal!