Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kamer eist ingrijpen Schiphol-ruzie

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 941 
|
 telegraaf.nl 
Kamer eist ingrijpen Schiphol-ruzie

Door Paul Eldering en Inge Lengton

SCHIPHOL -  De Tweede Kamer eist ingrijpen in de Schiphol-ruzie. Staatssecretaris Atsma (Luchtvaart) moet nu snel orde op zaken stellen, is links en rechts te horen.
Het hoog opgelopen conflict tussen Schiphol en KLM spitst zich toe op de kosten, de uitbreidingsplannen en het gebruik van de luchthaven. VVD-Kamerlid De Caluwé: „Atsma moet proberen de kemphanen tot elkaar te brengen.” Van Veldhoven (D66) pleit voor het inschakelen van twee neutrale bemiddelaars van KLM en Schiphol, die een bindende uitspraak doen.
KLM-topman Peter Hartman zegde het vertrouwen in de luchthavendirectie eerder op. Op het Binnenhof is groeiende irritatie over de aanvallen van Hartman op Schiphol-baas Jos Nijhuis. „Die rel moet maar eens afgelopen zijn. Er is kennelijk een mismatch tussen die twee, maar op stoorzenders zitten we niet te wachten”, zeggen Haagse bronnen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

'Die rel moet maar eens afgelopen zijn'

'maar op stoorzenders zitten we niet te wachten, zeggen Haagse bronnen'

Een lopende rel die maar niet wordt opgelost is die van de geluidshinder. Maar daar trekken die Haagse bronnen zich niets van aan. Geluidsgehinderden worden als stoorzenders gezien.

Ik weet nog een mismatch: de exorbinante uitbreidingen van vliegbewegingen en rust gaan absoluut niet samen!

Tsja, eens te meer blijkt wel dat het Schiphol-rijk heilig is voor de Haagse bronnen.