Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kabinet zet vol in op groei netwerkfunctie Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 767 
|
 NHD 
Kabinet zet vol in op groei netwerkfunctie Schiphol Download het gehele artikel 'Kabinet zet vol in op groei netwerkfunctie Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ton2 uit castricum

Een bekende van mij werkt bij zo'n internationaal bedrijf dat op Schiphol gevestigd is:Het bedrijf telt meer dan 6.000 medewerkers (in VS, Azië enz.), en welgeteld 28 mensen van dit bedrijf werken in Nederland, op Schiphol, in het hoofdkantoor.
Een fantastische bijdrage aan de werkgelegendheid in Nederland ...............

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Het is ongetwijfeld waar dat goede luchtverbindingen voor buitenlandse internationals een stimulans zijn om hun Europese hoofdkantoren in Amsterdam te vestigen. En die hoofdkantoren bieden weer werk aan de financiële en juridische dienstverleners. Maar ik vind dat we de rol van Schiphol niet moeten overdrijven. Nederland heeft voor buitenlandse bedrijven nog meer aantrekkelijke kanten:
· een stabiel sociaal klimaat waarin stakingen een zeldzaam verschijnsel zijn.
· goed opgeleide medewerkers, die meestal de Engelse taal behoorlijk beheersen;
· een fiscaal vriendelijk klimaat met een fiscus die er niet van terugdeinst om afspraken (rulings) te maken;
· een uitstekend infrastructuur van de Informatie en Communicatie Technologie;
· de goedkoopste vestigingsplaats in Europa voor buitenlandse ondernemingen.

Een goed luchtverkeersnetwerk alleen zou echt niet voldoende zijn geweest; mogelijk zou Nederland met een wat minder groot netwerk ook aantrekkelijk zijn, maar dat laatste is speculeren (wishful thinking).

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

De enige doorslaggevende factor voor het vestigen van buitenlandse hoofdkantoren in de regio Amsterdam zijn de belastingtechnische financiele voordelen die de Nederlandse staat hen geeft. De rest is bijzaak. Obama sprak niet voor niets over belastingparadijs Nederland.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Beste Van der Meer. Kun je dit hard maken? Gisteravond hebben we nog op het nieuws kunnen zien dat Ierland met z'n 12% vennootschapsbelasting bedrijven als Microsoft en Dell heeft weten aan te trekken.

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Ja dat kan ik best hard maken, anders had ik dit niet zo bout durven te beweren.
Citaat Financieel Dagblad: Op papier maakt het Amerikaanse bedrijfsleven 13 procent van hun winst in Nederland. Bedrijven als Boeing, U.S. Steel of Walt Disney bezitten allemaal brievenbusmaatschappijen in Nederland waarmee ze winstbelasting in hun eigen land ontlopen. Ook het Britse bedrijf Johnnie Walker, de Ierse popgroep U2 of het Italiaanse modehuis Prada behalen een groot deel van hun winst zogenaamd in Nederland. Een Noors overheidsrapport van juni 2009 noemt Nederland zelfs het grootste belastingparadijs ter wereld.


Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Bedankt voor de reactie. Erg interessant, want voor brievenbusmaatschappijen heb je geen uitgebreid luchtnetwerk nodig. Op Curacao zijn ook veel brievenbusmaatschappijen en het vliegveld daar stelt niet veel voor.