Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kabinet wil ‘s nachts zelf op Rotterdam vliegen

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 1040 
|
 www.rtl.nl 
Kabinet wil ‘s nachts zelf op Rotterdam vliegen

Nachtvluchten zijn op Rotterdam Airport verboden - behalve voor ministers, topambtenaren en leden van het koninklijk huis. Dat wil het kabinet.

Uitzondering
De nachtvluchten zijn verboden vanwege de geluidsoverlast. RTL Nieuws meldt dat de overheid voor zichzelf en voor buitenlandse regeringstoestellen een uitzondering in de wet (Besluit wijziging Aanwijzing Luchtvaartterrein Rotterdam Airport) wil opnemen.

Valkenburg
Als dat doorgaat, mag er straks 79 keer per jaar ‘s nachts een groot regeringstoestel landen of opstijgen in Rotterdam. Daarmee neemt de luchthaven de plaats in van militair vliegveld Valkenburg, dat is wegbezuinigd.

Balkenende
Premier Balkenende vindt het “minder praktisch” dat bewindslieden ‘s nachts moeten uitwijken naar Schiphol. Daarom wil de overheid nu een uitzondering maken voor het regeringstoestel en de nog veel grotere vliegtuigen van buitenlandse staatshoofden.

Belachelijk
Regeringspartij PvdA vindt het ‘belachelijk dat de overheid voor zichzelf een uitzondering maakt’. Ook Groen Links vindt het niet te verkopen dat de regering voor zichzelf dit soort privileges regelt.

Geluidsisolatie
De overheid is wel van plan om extra geld te besteden voor geluidsisolatie bij de omwonenden die last krijgen van het nachtelijke regeringslawaai.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Prima plan: maximaal 79 vluchten per jaar per vliegveld, 's nachts. Heerlijk, eindelijk slapen.

Geplaatst door Els uit Castricum

Zou het ons dan 79 verstoringen van de nachtrust schelen per jaar?
Sterkte Rotterdam met dit plan, als dit door gaat. Het is vreselijk en ik zou het een voorbeeld vinden van het Koninklijk Huis en de regering als ze helemaal niet meer 'snachts over onze hoofden vlogen om te landen.

Geplaatst door wllem uit Zevenhizen ZH

Niet te geloven toch?
Het is erg genoeg sinds transavia toestellen over ons heendaveren en altijd precies middn over het dorp. Het verblijven in de tuin is niet echt rustig Een gesprek voortzetten met een landend vliegtuig is niet mogelijk