Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Kaalslag dreigt bij vliegveld (Twente)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1129 
|
 tctubantia.nl 
Kaalslag dreigt bij vliegveld (Twente)

ENSCHEDE - Stichting Lonnekerberg komt in het geweer tegen de massale bomenkap rond de luchthaven. Bij een doorstart van Twente Airport moeten er waarschijnlijk duizenden bomen tegen de vlakte. De Stichting Lonnekerberg (StiL) slaat alarm. Voorzitter Geertjan Takkenkamp heeft berekend dat het om ruim 80 hectare gaat op de Lonnekerberg en aangrenzende natuurgebieden. „Dat is meer dan honderd voetbalvelden. Het gaat om monumentale bomen. Rampzalig.”
De voorgenomen kap wordt geopenbaard in het ontwerp-luchthavenbesluit voor Twente Airport, genomen door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Er is een zogeheten hoogtebeperking in opgenomen: in een ruime zone rond het vliegveld mogen zich geen hoge bomen bevinden.
De Stichting Lonnekerberg komt in het geweer tegen het ontwerp- luchthavenbesluit. Gebiedsontwikkelaar ADT (Overijssel en Enschede) wordt dringend verzocht het verzoek om een luchthavenbesluit in te trekken. „De enige manier om dit drama te voorkomen”, aldus voorzitter Takkenkamp.
ADT laat in een reactie weten in gesprek te zijn met het ministerie over versoepeling van de hoogtebeperking.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Er zou toch een prachtig natuurgebied rond vliegveld Twente ontstaan als alle mooie plannen doorgaan of was dat een manipulatie truc? Zie artikel "Groene vingers vingers rond vliegveld Twents" van 11-02-2014

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Daar kunnen ze met de Awacs in Zuid Limburg over meepraten!