Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM wil vertrek Schipholbaas Nijhuis’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 816 
|
 nrc.nl 
KLM wil vertrek Schipholbaas Nijhuis’

door Jules Seegers

Staatssecretaris Atsma is bezorgd over de gespannen verhoudingen tussen de luchthaven en de vliegmaatschappijen.

KLM eist het vertrek van Schipholbaas Jos Nijhuis. Vliegmaatschappijen zijn met Schiphol verwikkeld in een aanhoudende ruzie over hoge tarieven die zij aan de luchthaven moeten betalen. “We zeggen het vertrouwen in deze directie op”, zegt KLM-topman Peter Hartman.
Vooral nu de luchthaven groeit en meer winst maakt zou de luchtvaart vinden dat minder kan worden betaald, aldus De Telegraaf vanochtend. Er zijn echter geen plannen om een tariefverhoging die in april inging terug te draaien. Volgens de krant is overal te horen dat aandeelhouders en commissarissen van Schiphol vinden dat moet worden ingegrepen.

De uitingen van Hartman zijn volgens het ochtendblad een rechtstreeks verzoek aan staatssecretaris van Infrastructuur Joop Atsma om hierop actie te ondernemen. De CDA-man is nog niet van plan bemiddelaars in te schakelen, zoals in het verleden gebeurde, maar de kwestie heeft wel zijn aandacht.

Atsma wijst er in De Telegraaf op dat Schiphol een belangrijke motor voor de Nederlandse economie is. “Dat is te danken aan de samenwerking tussen luchthaven en vliegmaatschappijen. Dit gezamenlijke doel lijkt nu niet meer voorop te staan en dat baart ons zorgen.”


Reacties op dit bericht