Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM wil met Garuda

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1472 
|
 Telegraaf 
KLM wil met Garuda

SCHIPHOL -  De KLM neemt het initiatief om de banden tussen Nederland en Indonesië weer aan te halen, te beginnen met betere vliegverbindingen.

President-directeur Peter Hartman laat in het diepste geheim de mogelijkheden nagaan van samenwerking met Garuda, de Indonesische luchtvaartmaatschappij, die tot voor kort om vage redenen prijkte op de zwarte lijst van de EU. “Wij waren het daarmee niet eens. Niemand is gebaat bij het isoleren van maatschappijen die misschien niet aan onze eisen voldoen. Samenwerking is dan het enige juiste middel om dat wel te bereiken”, bevestigt de KLM-topman in een gesprek met deze krant. “Steun, hulp en samenwerking, daar gaat het om.”

KLM start vanaf december drie keer per week een directe verbinding tussen Schiphol en Bali. Dat is goed nieuws voor vakantiegangers die nu nog uren kwijt zijn met het omreizen naar deze populaire bestemming. Garuda overweegt na enkele jaren afwezigheid om weer op Europa te vliegen. De stille diplomatie van de KLM-president zorgt dat Schiphol daarvoor boven aan de lijst prijkt.

“Goede vliegverbindingen zijn de basis voor volgende stappen. Dan volgen vaak ook het bedrijfsleven en de politiek. De beide landen kunnen daarvan profiteren. Wij hier op Schiphol natuurlijk ook en dat kunnen we met de gevolgen van de crisis goed gebruiken”, aldus Hartman.

Goed nieuws
De KLM-topman heeft meer goed nieuws. “We hebben ondanks de zware klappen die de luchtvaart wereldwijd krijgt, bereikt dat we de verbindingen en ons netwerk op Schiphol volledig in stand hebben kunnen houden. Een prestatie van formaat, dankzij de flexibele opstelling van al onze medewerkers, die ook buiten hun eigen baan bereid waren om zich in te zetten voor de KLM. Ik vind dat herleefde familiegevoel bij ons jubileum feitelijk het mooiste cadeau. Zo zijn we groot geworden.”


Reacties op dit bericht