Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM waarschuwt voor oprukken Norwegian

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1580 
|
 ijmuider courant.nl 
KLM waarschuwt voor oprukken Norwegian

SCHIPHOL - De KLM is niet bang voor concurrentie, maar wil wel eerlijke concurrentie. Dat is volgens de KLM niet het geval met Emirates en binnen Europa met snelgroeiers als Ryanair en Norwegian.

,,We zijn op Schiphol vrij veel passagiers verloren aan Emirates. Die zuigt met een A380 niet alleen klanten weg van Schiphol, maar ook van Engelse vliegvelden waar wij actief zijn. Die passagiers stappen nu over in Dubai. Dat lukt Emirates omdat er genoeg oliedollars zijn. Met oliegeld kan Norwegian binnen Europa de verhoudingen nog verder verstieren’’, waarschuwde KLM-topman Peter Hartman maandag tijdens een bijeenkomst van de Dutch Aviation Group in Noordwijk.

Prijsvechter Norwegian is in tien jaar tijd al uitgegroeid tot de tweede luchtvaartmaatschappij van Scandinavië en de derde lowcost van Europa na Easyjet en Ryanair. Maar het bedrijf rukt verder op: begin dit jaar werden maar liefst 222 nieuwe vliegtuigen besteld. Daarmee wil Norwegian niet alleen Scandinavië veroveren, maar ook de rest van Europa. En niet alleen met bestemmingen binnen Europa, maar ook wereldwijd. Onlangs begon de run op de eerste goedkope tickets naar New York en Bangkok. Inmiddels dreigt de maatschappij SAS het loodje te leggen.

Verder kampt Iberia met grote problemen (de lijnvluchten op Schiphol worden binnenkort gestopt). ,,En Lufthansa zoekt haar heil nu in een fusie met Turkish Airlines. Maar het is onzin te denken dat de KLM er over enkele jaren niet meer is. Wij zijn bezig met een besparingsprogramma en willen de inkomsten opschroeven. We groeien ook nog altijd, al is het gering. Wanneer het economisch beter gaat, krijgen wij als een van de eerste in Europa de wind weer in de zeilen’’, verwacht Hartman.

In de tussentijd waakt Hartman voor oneerlijke concurrentie, ook binnen Europa. ,,Denk aan de arbeidsomstandigheden bij Ryanair en de stijgende tarieven van Schiphol. Overigens kunnen we best samenwerken met prijsvechters als Easyjet. We hebben daarover in het verleden gesprekken gevoerd, maar Easyjet wilde toen niet meebetalen aan het bagagesysteem en de lounges voor overstappende passagiers.’’

Los van bovenstaand artikel. En wat dacht je van deze ontwikkeling?
http://centreforaviation.com/analysis/uae-airports-booming-may-reach-80-million-pax-throughput-in-2012-dubai-to-become-worlds-biggest-88487


Reacties op dit bericht

Geplaatst door marianne uit castricum

goh, mag wat simpel antwoorden. een bedrijf als KLM wat een en al neo- liberalisme uitstraalt en en dat idee heeft uitgevoerd, zich niets aantrekt van de passagiers/ medewerkers en de bevolking in de regio Schiphol, gaat nu waarschuwen voor anderen die in service anders zijn.Het wordt tijd dat andere sectoren gaan waarschuwen voor dit bedrijf met zijn harde/ kille mentaliteit.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ach gossie toch, wat sneu voor Peter en zijn bedrijf. Ik ken de KLM als een bedrijf dat het ene moment honderden mensen ontslaat en enkele maanden later weer vrolijk honderden medewerkers werft. Wie dat betaalt laat zich raden. Is dat personeelsbeleid waar Ryanair een voorbeeld aan moet nemen? Als de KLM trouwens een besparing zoekt: misschien iets minder directeuren en commissarissen met iets minder salaris en overig inkomen.? Je kunt die toch net als gewoon personeel makkelijk en goedkoop "dumpen"??

Geplaatst door marianne uit castricum

U heeft gelijk Mijnheer Boeing, het bedrijf
heeft een mentaliteit waar je best wel van schrikt t.o.v. " gewone" mensen, ook al zijn ze betrouwbaar, eruit en weer op contractbasis erin. Jaren geleden werden er eens in de trein de koffers in de tussen- coupe gekwakt, zitplaatsen geblokkeerd door 2 KLM piloten, in vol ornaat.Ben opgestaan en gezegd:" U bent ook maar een gewoon mens, wilt U de zitplaatsen vrij maken".Met zijn staalblauwe -donkere ogen keek een deze mannen, me strak aan. Keek met mijn groene ogen strak terug.Wat een arrogantie, wat een dedain en dat is ook precies wat al die directie doen/ uitstralen