Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM voert opnieuw biofuel vluchten uit

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 757 
|
 transport-online.nl 
KLM voert opnieuw biofuel vluchten uit

AMSTELVEEN - Deze week is KLM gestart met het vervolg van de in totaal 200 biofuel vluchten van Schiphol naar Charles de Gaulle, Parijs.

Het doel van deze reeks vluchten is om aan te tonen dat het mogelijk is om duurzame biofuel bij te mengen op een serie lijnvluchten. Hiermee wil KLM de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vliegen stimuleren. Dit gebeurt in samenwerking met het WNF. KLM is van mening dat alleen een duurzaam alternatief voor de huidige fossiele kerosine daadwerkelijk leidt tot vermindering van CO2-uitstoot op de middellange termijn. Juist met het oog daarop doet KLM sinds eind 2007 actief onderzoek naar duurzaam geproduceerde biobrandstoffen* en hoopt dat meer partijen haar voorbeeld volgen zodat er een markt ontstaat en de prijs van biofuel drastisch omlaag gaat.

De vier dagelijkse vluchten worden uitgevoerd op een brandstof gemengd met een deel biobrandstof. De biobrandstof is gemaakt van afgewerkt frituurvet en ontwikkeld en geleverd door SkyNRG, waarvan KLM mede-initiatiefnemer is. Al 7 jaar op rij is AIR FRANCE KLM sector leader in de Dow Jones Sustainability Index.

*Een biobrandstof is duurzaam als de teelt ervan niet ten koste gaat van voedselproductie of biodiversiteit en niet leidt tot ontbossing, overmatig gebruik van water en bestrijdingsmiddelen. Daarnaast gelden ook diverse sociale criteria.


Reacties op dit bericht