Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM-vliegtuig raakt in Barcelona van de baan

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 621 
|
 NHD 
KLM-vliegtuig raakt in Barcelona van de baan

BARCELONA-Een KLM-toestel met aan boord 139 passagiers is zondagavond in Barcelona bij de landing van de baan geraakt. Niemand raakte ernstig gewond.

Tien mensen die lichte kwetsuren opliepen, werden ter plaatse behandeld door doktoren. Het landingsgestel van het vliegtuig raakte zwaar beschadigd. Dat meldde een KLM-woordvoerder zondagavond. Een passagier werd met een lichte verwonding overgebracht naar het ziekenhuis.

Een team van twintig KLM-mensen is rond middernacht naar Barcelona vertrokken om daar indien nodig opvang te verzorgen voor gestrande passagiers, onderzoek te doen en overleg te voeren met de plaatselijke autoriteiten. Het team is maandagochtend aangekomen in Barcelona.

Ook wordt bekeken welke passagiers eventueel met het toestel van de KLM-hulpverleners terug willen worden vervoerd naar Nederland, aldus een KLM-woordvoerder ter plaatse maandagochtend. Het gaat bij het verongelukte toestel om vlucht 1673, die was vertrokken vanuit Amsterdam en die om 18.50 uur op de internationale luchthaven van Barcelona landde.

Het is nog onduidelijk wat er verkeerd is gegaan bij de landing. Aan boord bevonden zich ook zes bemanningsleden. Alle inzittenden verlieten de Boeing 737-400 via de nooduitgangen en opblaasbare glijbanen.

Bron: Noordhollands Dagblad


Reacties op dit bericht