Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM topspeler in Latijns-Amerika

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 856 
|
 De Telegraaf.nl 
KLM topspeler in Latijns-Amerika

KLM voert met haar partner Air France het aantal vluchten op Latijns-Amerika fors op. De nationale luchtvaartmaatschappij heeft naar aanleiding van de ongekende economische groei van de landen in Midden- en Zuid-Amerika het aantal intercontinentale vluchten uitgebreid naar 104 vluchten per week.

Roderik Rodermond, vicepresident commercial Americas, liet deze week in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito weten dat de KLM met deze hoge frequentie inmiddels een zeer belangrijke speler is geworden. „En het blijft niet bij deze 104 vluchten. Vanaf oktober vliegt KLM viermaal per week op Buenos Aires en Rio de Janeiro. En ook de frequentie op Quito, waar we sinds 1956 op vliegen, zal nog dit jaar van drie naar vier vluchten per week worden opgevoerd. Panama-Stad is met een dagelijkse dienstregeling inmiddels eveneens een belangrijke bestemming. Dat er beweging in deze markt zit, is een understatement.”
In de lift
De KLM houdt de economische groei aan de overzijde van de Atlantische Oceaan nauwlettend in de gaten. Rodermond: „Van een crisis is daar geen enkele sprake. Sinds 2004 zitten deze landen economisch in de lift. Peru, waar we twaalfmaal per week op vliegen, kent een jaarlijkse economische groei van 10 procent. Er is meer koopkracht, dus geld voor een ticket en tijd om te reizen. Over de stoelbezetting op onze belangrijke bestemming Brazilië hoor je ons niet klagen. De ontwikkelingen verlopen momenteel zelfs sneller dan verwacht. Het is daarom een kwestie van snel schakelen.
”De achttien miljoen inwoners van de Braziliaanse stad Sao Paulo, goed voor 21 wekelijkse vluchten, hebben meer koopkracht dan alle Nederlanders bij elkaar. Het is voor Rodermond exemplarisch voor de enorme groei. „En oliemaatschappij Petrobras heeft een miljardenvoorraad olie voor de eigen kust ontdekt. Dit zal, samen met de organisatie van de Olympische Spelen in 2016, het land een enorme boost geven.”


Reacties op dit bericht