Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM-toestel extreem laag over Haarlem-Noord

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 3144 
|
 Haarlems Dagblad 
KLM-toestel extreem laag over Haarlem-Noord

HAARLEM - Een KLM-747 is zaterdagmiddag rond 14.30 extreem laag over Haarlem-Noord gevlogen. Het toestel kwam uit Mexico en wilde landen op de Buitenveldertbaan. Om een bocht te maken vloog de piloot laag over Haarlem-Noord. Volgens de KLM is dit verantwoord gedaan.

,,De piloot wilde graag landen op zicht in plaats van met behulp van navigatie-aparatuur’‘, aldus een KLM-woordvoerster. ,,Dat kan alleen bij goed zicht. Hij heeft hiervoor toestemming gekregen van de luchtverkeersleiding. Het betrof een gewone landing. Het vliegtuig is op veilige afstand over de stad gevlogen.”

Dat piloten op zicht landen komt vaker voor, aldus de woordvoerster van KLM. Maar waarom het KLM-toestel daarbij koos voor een route laag boven de stad is niet bekend.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

"Maar waarom het KLM-toestel daarbij koos voor een route laag boven de stad is niet bekend." En dat had ik nou net eens willen weten/

Geplaatst door Gerard uit NULL

Vermoedelijk was het deze vlucht: http://tinyurl.com/laag-over-haarlem.
500 meter is toch wel laag, de piloot is iets later toch maar wat hoger gaan vliegen.
Vreemd, het lijkt me dat hij niet die controle over het toestel had die hij eigenlijk zou moeten hebben.


Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@Gerard. Het is vreemd dat men niet vertelt waarom de piloot zo laag vloog, want geheimzinnigheid is voer voor gissingen en wellicht ook verkeerde speculaties. Om op de Buitenveldertsebaan te kunnen landen moet men vanaf het oosten aanvliegen, wat ook duidelijk uit jouw (vermoedelijke) route blijkt. Het toestel had dus nog een aardig stukje te gaan, wat dus jouw vermoeden bevestigt.

Geplaatst door Gerard uit NULL

@Jaap de Groot: Men landt nu eenmaal tegen de wind in. Onder die omstandigheden was dit zo ongeveer de kortst mogelijke route.
Misschien had de piloot die avond een feestje en wilde hij op tijd thuis zijn?

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

@Gerard. En daarom haalde hij de krant?

Geplaatst door Gerard uit NULL

@ Jaap,
Ja, misschien omdat het in dit geval over een gebied ging waar meestal niet zo laag wordt gevlogen. Over de noordelijke IJmond wordt vrijwel dagelijks zo laag gevlogen en dat haalde destijds ook regelmatig de krant.
Het toestel was met meer dan 80 dBA ook nog eens geen 'stilvlieger', dus hij viel ook behoorlijk op.
Dan haal je kennelijk de krant.

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Het lijkt wel of de boterzachte afspraken die aan de Alderstafel en door CROS zijn gemaakt een nieuwe trend veroorzaken:
met grote regelmaat wordt er onnodig laag over intussen behoorlijk dichtbebouwd gebied gevlogen. We zijn nu overigens zo ver dat men in Den Haag overweegt om e.e.a. maar definitief uit handen te geven aan de Europese Commissie, dat gaat dan slim via een instrument dat "subsidiariteitsbeginsel" wordt genoemd.
Waar blijft eigenlijk de voldoende onafhankelijke "CROS Nieuwe Stijl"? Het lijkt allemaal in stilte en duisternis gehuld.
Misschien wordt het tijd om de resterende lokale en regionale bestuurders en politici weer eens wakker te schudden?

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Als ze bij mij niet op een dergelijke hoogte overkomen zou ik me zorgen gaan maken.