Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM tegen langere nacht voor Schiphol

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 763 
|
 NHD 
KLM tegen langere nacht voor Schiphol Download het gehele artikel 'KLM tegen langere nacht voor Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Als de KLM nu gewoon eens ophield met bestaan. Hoeveel beperking van berokkende schade zou dat opleveren?
Als het voor Hartman zo belangrijk is, waarom komt ie dan niet met een zak duiten over de brug?
Hoe kan het zijn dat politiek Den Haag of Europa al niet lang bij wet heeft vastgesteld dat er 's nachts helemaal niet gevlogen wordt? Dat zogenaamde nachtregime is sowieso kul van de pieken verplaatsen zich van nu rond de 5 uur naar augustus rond half vier.


Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Concurrentie positie of niet, Ik wil minstens tot 7 uur slapen. Er zijn landen waar helemaal niet snachts gevlogen mag worden en inde meesyte landen duurt de nacht tot 7 uur.
Nederland trekt waar het vliegverkeer betreft structureel een te grote broek aan

Geplaatst door Els uit Castricum

In het Noordhollands dagblad van 13 april jl.las ik, "KLM; Luchtruim boven Nederland te druk." Die boodschap kwam van de heer Hartman. Nou, mijnheer Hartman, dat weten wij al jaren. Het is veel te druk voor een zo'n dichtbevolkt land en gebied. Gaat u er wat aan doen? Bedankt alvast. Dat zou het verstandigste besluit van uw loopbaan kunnen worden.

Geplaatst door Gerard uit NULL

J.H. griese, hier in Castricum willen ze ÜBERHAUPT kunnen slapen! Mogen wij ook een keer? Jaren geleden pleitte je toch voor opheffen van de vaste nachtroute? Waarom nu niet meer? Toch een beetje NIMBY?

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Dit is stemmingmakerij Gerard. Je zou beter moeten weten. Lees goed wat ik schrijf: Er zijn landen, die HELEMAAL geen nachtelijk verkeer hebben! Wat mij betreft is niets veranderd in mijn opstelling.

Geplaatst door Gerard uit NULL

J.H. griese, maar toch accepteert iedereen, inclusief uzelf, stilzwijgend de verplichte route dwars over nachtroute over onze gemeente. en die mag kennelijk nog wel een uurtje langer duren. Want dat wordt de uitkomst. Afschaffen van nachtvereer, liever nu dan morgen, maar of dat haalbaar is? Verspreid dan ten minste de overlast, dan kan iedereen ten minste eens in de zoveel tijd behoorlijk slapen.

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Gerard, Je blijft verdachtmakingen rondstrooien,die als het om mij persoonlijk gaat natuurlijk niet accepteer. Maar langs andere weg zal ik je daarover nog wel informeren. (Op dit moment hondsdruk met Kabinetsstandpunt/brief Eurlings, het komende A.O 24 mei, gesprek met politieke partijen en Alderstafel, waar deze problematiek ook aan de orde is.)

Geplaatst door Olav uit NULL

JH Griese
Dat is toch geen manier van spreken?

Het moet U langzamerhand bekend zijn dat de nachtelijke CDA-daling, die tussen Limmen en een deel van Castricum door, dat die een voortdurende bron van niet officieel erkende ergernis is. Verlenging van het nachtregime betekent automatisch dat deze naderingsvorm een uur langer duurt en niet gespreid kan worden, en wel op een tijdstip dat de naderingsdruk vanwege binnenkomende intercontinentale vluchten groot wrodt.

Volgens mededelingen namens de LVNL, gedaan tijdens bijeenkomsten in Castricum, kan de CDA-nadering naar de Kaagbaan nog wel worden verbeterd, maar die tussen Limmen en Castricum niet. (Te nauwe doorgang, te scherpe bocht, te lage ligging).

Vandaar dat Gerard terecht wijst op de enorme gaping tussen het concrete effect voor veel Castricummers van verlenging van het nachtregime en de concrete betekenis daarvan voor U en hen die ongevoelig blijven voor deze problemen. Misschien neemt U hier wel te veel hooi op uw vork? Het lijkt me een voorbeeld van loods-taken die eigenlijk op tafel van echte state-of-the art deskundigheid (KDC en LVNL ) zou moeten liggen, maar in ieder geval niet niet op die van Alders. Daar is het veel te complex voor.

Wat de druk vanwege intercontinentale vluchten betreft: waar heeft Hartman het over? Heeft Air-France/KLM dan bijvoorbeeld geen toegang tot Parijs? Of heeft Hartman belang bij alleenrecht op Schiphol? Ik noem maar een zijstraat.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Hoe je het wendt of keert, vliegtuigen genereren overlast (en niet zo’n beetje ook maar dat weten alleen mensen die op deze site schrijven naar het zich laat aanzien).
Of dat nou in Spaarndam, Uithoorn, Castricum of Leiden is, het blijft ongewenste ellende.

Natuurlijk lijkt een verlenging van dat nachtregime positief voor bijvoorbeeld mensen in Spaarndam en negatief voor de bewoners die in die CDA-zone liggen. Echter, ik maak me geen illusies want de ijzeren wet dat je er vast wel iets anders negatiefs voor terugkrijgt is overduidelijk: men wil tenslotte doorgroeien.

Is het mogelijk heer Griese dat er misschien meer op deze site geplaatst wordt ten aanzien van de gesprekken die gevoerd worden aan de tafels van Alders en dergelijke?

Geplaatst door angela uit NULL

Ja, is het niet mogelijk om meer naar buiten buiten te brengen van dergelijke overleggen? Ik heb het gevoel dat het nu toch weer over onze hoofden "beslist" gaat worden. Waarom niet meer de vroeger zo geprezen transparantie en helderheid op deze site. De meedeelzaamheid is weg en ook van de CROSside wordt je niets wijzer. We horen niets meer over de pilots. Dit in tegenstelling tot de vliegtuigen, die blijven gewoon doorgaan. Er veranderd werkelijk niets. Ik vind het een vreemde situatie. Is dit een gevolg van de "Alders tafel". Dat voorspeldt dan niet veel goeds. Of ben ik een pessimist?
Angela, wonend op de grens van Limmen en ja onder de "CDA" aanvliegroute

Geplaatst door J.H. griese uit Amstelveen

Even geduld. er volgt spoedig een reactie

Geplaatst door Gerard uit NULL

J.H. griese, Wanneer is spoedig? inmiddels is het al mei en ik denk waar te nemen dat de Platforms het helemaal niet erg vinden dat al het nachtelijk vliegverkeer over ons hoofd wordt geconcentreerd. Is dat omdat men als gecocentreerde nu eenmaal per definitie in de minderheid is? Dat 'anderen' daarom het rechthebben om over ons welzijn te beslissen? NIMBY? De mensen hier hebbn net zoveel recht op nachtrust als mensen elders. De mate waarin de nachtrust nu wordt verstoord is echt onredelijk. En het hoeft ook niet in die onredelijke mate als anderen bereid zouden zijn ook zo nu en dan enige overlast te nemen. Ieder zijn deel. Dan kan iedereen slapen en heeft iedereen soms nachtelijke overlast. Zoals het hoort. Solidariteit? Afvalputjes concentreren en afwentelen op bepaalde bevolkingsgroep, noord-kennemerlanders in dit geval, zijn niet van deze tijd. Het kan immers ook anders. Accepteer dat dan en handel ernaar!