Platform Vlieghinder Kennemerland
 

KLM start mogelijk eigen Easyjet. Krijgen we ook hier stakende piloten?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 807 
|
 hpdetijd.nl 
KLM start mogelijk eigen Easyjet. Krijgen we ook hier stakende piloten?

De prijs van kerosine is 3,8 keer zo hoog als in 2000. Air France-KLM dook in de rode cijfers en er is nog weinig zicht op herstel in de markt: de onlusten in Arabische wereld houden vooralsnog aan, evenals de slechte economische omstandigheden in Europa.

Is er dan geen geld meer te verdien in de luchtvaart? Zeker wel. Prijsvechters Easyjet en Ryainair gaat het nog altijd goed.

Logische gedachte om dan zelf ook een een lagekostenluchtvaartmaatschappij (3x woordwaarde) volgens het ‘geenfratsen’-concept op te richten. Quantas, Signapore Airlines, Air Canada en AirAsia startten al een low-cost dochteronderneming, ook Air-France KLM is die mogelijkheid nu aan het onderzoeken.

Dat zorgt wel meteen voor spanningen. Vakbonden zijn bang voor uitholling van de sociale voordelen onder het bezuinigingsplan; het grondpersoneel van Air France gaat vrijdag staken. Bij Iberia, die ook net een low-cost dochter heeft opgericht, staken de piloten de komende drie maanden op maandag en vrijdag. Is de angst terecht en staat ook de piloten van Air-France-KLM straks hetzelfde te wachten als Amerikaanse piloten?


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Een "selectieve" luchthaven Schiphol met al een "Pauperpier" en als het zo doorgaat een hele "Pauperterminal"?
Als het aan de CEO Jos Nijhuis ligt is dat allemaal mogelijk, wat het voor hinder en onveiligheid gaat betekenen hangt volledig in de lucht...........
In de gemeenten Uitgeest en Heiloo zal komende maandag het hamerstuk "Strategische nota Schiphol 2007 (-2012)" passeren. Men legt zich - naar het zich laat aanzien - neer bij de "geringe invloed", na enige inspraak van gewezen CROS bewonersvertegenwoordigers.

In dagblad "De Kennemer" hebben deze wel verleden week onder de kop: "Woedend over Schiphol" hun zorg over o.a. het NIET invoeren van de CDO (O=Operation) landingen geuit, maar de "samenwerkende" IJmond gemeenten en Castricum lijken zich achter een "Wij hebben nu eenmaal helemaal geen invloed" te verbergen.

Intussen zijn de voorbereidingen voor het Eeuwfeest van de VNG in vole gang. Naast de vaste gemeentelijke bijdragen gaan de bestuurders e.a. ca. 1000,- Euro p.p. incl btw declareren, dit voor enige peperdure hotshots/gastsprekers uit media en sport.
Blijkbaar luistert men liever naar dit soort lieden dan naar de bewoners(vertegenwoordigers). En met als locatie het Malieveld wordt het helemaal een merkwaardige, pijnlijk demonstratieve vertoning?